«Είμαστε κοντά σε συμφωνία» διαβεβαίωσε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας αμέσως μετά την σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι τα εργασιακά δεν είναι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, ενώ επεσήμανε πως η συμφωνία «θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση», εννοώντας από την πλευρά των εταίρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ανώτατη πηγή μιλώντας με δημοσιογράφους υποστήριξε πως για τα δημοσιονομικά, «οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία» για να τονίσει: «Κλείνουμε, τους δώσαμε και εμείς στοιχεία». 

Έτερη υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή διαβεβαίωσε πως στην Ε.Ε. «σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα». Κάνοντας μια…. κατανομή στις απόψεις των δανειστών είπε πως το ΔΝΤ είναι «light» στο χρέος και «σκληρό» στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ενώ η Κομισιόν, το αντίθετο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εισπράττει και στα δύο πεδία τη σκληρή γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε» προέβλεψε. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ «βοηθάει στην διαπραγμάτευση».

Στη σύσκεψη έγινε προετοιμασία ενόψει της αυριανής επανέναρξης των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες σε επίπεδο Brussels Group.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης