Μαξίμου: Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου τα δύο νομοσχέδια

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 17:39
Μαξίμου: Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου τα δύο νομοσχέδια
Αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί από τις έως τώρα διαπραγματεύσεις κινούνται τα νομοσχέδια που δρομολογούνται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνουν παράλληλα ότι τα σχέδια νόμου «είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» και αναφέρουν ότι προωθούνται προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Ασκούν έντονη κριτική στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς της ότι προσπαθεί να τορπιλίσει την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και θέτουν σειρά ερωτημάτων, για τα οποία, όπως σημειώνουν, η ΝΔ «οφείλει» να ξεκαθαρίσει τη θέση της ευθέως προς τον ελληνικό λαό.

 Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ΝΔ «πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας».

Συμπληρώνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το κάνει αυτό «ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. περισσότερα».

Τονίζουν περαιτέρω ότι «αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:
Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.

Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία -και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων- είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση;».

«Διαφορετικά», σχολιάζουν, «η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016, 17:39