Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 20:40


Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του προκατόχου της, στο αξίωμα, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξέσπασε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ακρόαση του διατελέσαντος προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens Σήφη Βαλυράκη.

Tα αίματα άναψαν όταν ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την κα Κωνσταντοπούλου να ορίσει συγκεκριμένη ώρα λήξης της συνεδρίασηςΣύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την κα Κωνσταντοπούλου -που προεδρεύει της επιτροπής- να ορίσει συγκεκριμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης, κάτι που δεν έγινε με συνέπεια τη Δευτέρα και την κατηγόρησε για «γαϊδουριά».

«Από την προηγούμενη ιδιότητα σας θα οφείλατε να δείχνετε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικών και όχι αντικοινοβουλευτικών εκφράσεων», απάντησε η κα Κωνσταντοπούλου.

«Δεν θα μου κάνετε εσείς μαθήματα συμπεριφοράς που μας έχετε εδώ σαν τα ζώα να περιμένουμε»,ανταπάντησε ο κ Μεϊμαράκης και μέσα σε αυτό το κλίμα ακολούθησε ένα υπαινικτικό σχόλιο της κα Κωνταστοπούλου που θεωρήθηκε προσβλητικό για τη ΝΔ πυροδοτώντας νέα ένταση.

Ακολουθούν διάλογοι και βίντεο:Ζ. Κωνσταντοπούλου: Πήρατε τον λόγο χωρίς να σας τον δώσω

Ε. Μεϊμαράκης: Με προσβάλλατε

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αυτόν τον τρόπο που τον μάθατε;

Ε. Μεϊμαράκης: Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε κατά σύστημα και είναι γαϊδουριά να μην μας ενημερώνετε τι ώρα θα τελειώσουμε... Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να την σεβόμαστε. Δηλαδή, τι θέλετε; Να μας βάλετε τιμωρία; Σήμερα σαν γαϊδούρι είμαι εδώ από τις 4 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 5 και τελικά ξεκίνησε στις 6:15.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Από την προηγούμενη ιδιότητά σας θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικές φράσεις.

Ε. Μεϊμαράκης: Δεν έστησα ποτέ συναδέλφους και δεν δέχομαι συστάσεις.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν έχετε το λόγο.

Ε. Μεϊμαράκης: Δεν θα μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς. Αφήστε τα αυτά σε μένα. Σε άλλους να τα λέτε που μπορούν να περάσουν… Με έχετε εδώ σαν ζώο… Άντε μπράβο!

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Έχετε προσβληθεί όχι από αυτά που είπα, αλλά από δημοσιεύματα. Δεν αναφέρθηκα σε εσάς, αλλά στην κυρία Κεφαλογιάννη που επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί χθες και μετά εξαφανίστηκε. Προφανώς, παρεξηγηθήκατε ως έχων τη μύγα… προσβάλλετε τον εαυτό σας.

Ε. Μειμαράκης: Ό,τι συμπεριφορά έχετε, αυτή θα εισπράττετε!

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να σεβαστείτε ότι έχουμε προσκεκλημένο.

Ε. Μεϊμαράκης: Εσείς τον προσβάλλετε, γι' αυτό να είστε στην ώρα σας… Προσπαθείτε να καλύψετε τη χθεσινή σας τούμπα, που αντί να καταψηφίσετε, δηλώσατε «παρών».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Παρατηρώ ότι η υπόθεση Siemens εξάπτει.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν θα κάνετε τη δική σας πολιτική εδώ.

Γ. Τραγάκης: Θέλετε να μας κάνετε να αποχωρήσουμε;

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν θα σας κάνω τη χάρη… Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα είχε αντιδράσει με άλλο τρόπο.

Γ. Τραγάκης: Ο υπαινιγμός σας ήταν βαρύς.

Δεν πέρασαν λίγα λεπτά από την πρώτη σύγκρουση, και ακολούθησε και δεύτερη:

Ε. Μεϊμαράκης: Είπατε ότι «εξαφανίστηκε», σας λέω λοιπόν ότι ο Μεϊμαράκης δεν εξαφανίστηκε, αλλά η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου άλλαξε άποψη και από «όχι» ψήφισε «παρούσα».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Διατηρώ τη βεβαιότητα ότι θα αλλάξετε στάση.

Ε. Μεϊμαράκης: Η συμπεριφορά μου θα καθορίζεται από τη δική σας.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Να μην ετεροπροσδιορίζεστε... Να αυτοπροσδιορίζεστε.

Ε. Μεϊμαράκης: Εσείς με θεωρείτε ζώο. Απαιτώ το σεβασμό που απαιτεί κάθε συνάδελφος

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Μυγιαστήκατε.

Ε. Μεϊμαράκης: Μην μου γελάτε εμένα.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα σας γελάω ακόμα και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο.

Ε. Μεϊμαράκης: Πάψτε να με προσβάλλετε, δεν το αξίζετε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 21:26