Η απουσία του στην 38η επέτειο του ΠΑΣΟΚ… εκκωφαντική. Σήμερα όμως ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνει «παρών» με ένα βιβλίο που θα συζητηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σπάει τη σιωπή του και με το νέο του πόνημα «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», από τις εκδόσεις «Ίνδικτος» που θα κυκλοφορήσει αύριο, στέλνει μήνυμα τόσο εντός όσο και εκτός κινήματος.

«Η αναμονή μου, όμως λαμβάνει τέλος. Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις μου, η έκδοση των θέσεων για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση συνιστά πολιτική ενέργεια», γράφει –μεταξύ άλλων-ο Ανδρέας Λοβέρδος στον επίλογο του βιβλίου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια έκδοση 119 σελίδων που περιλαμβάνει τις θέσεις της Νέας Ελληνικής Ανόρθωσης που αποτελεί ουσιαστικά και το όνομα της πολιτικής του ενέργειας, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει.

Στενοί του συνεργάτες μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξαν ότι η θέση του πρώην υπουργού είναι στο κίνημα, ωστόσο άφησαν να εννοηθεί ότι η πολιτική του πορεία προδιαγράφεται πλέον μέσα τις λεωφόρους της κεντροαριστεράς.

Ο πρώην υπουργός υγείας και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δε διστάζει να προτρέψει όσους επιχειρηματολογούν ότι ο δανεισμός είναι η μόνο πορεία προς την ανάπτυξη της χώρας, να αποχωρήσουν και να δώσουν τη θέση τους σε άλλους που μπορούν να κερδίσουν τη μάχη. Μιλά για την αναμονή του που τελείωσε περιμένοντας να πάρουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις πρωτοβουλίες για την αλλαγή της πορείας της χώρας, ενώ κατηγορεί και για ανικανότητα τα πολιτικά κόμματα για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Με σκληρή πολιτική γλώσσα αναφέρεται στα όσα έγιναν μέχρι να φθάσουμε στο μνημόνιο αλλά και στις κινήσεις που έγιναν από τα πολιτικά κόμματα, με αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι είχε προβεί σε πρωτοβουλίες, προκειμένου να κινητοποιηθούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις και να εφαρμοσθεί ένα νέο εθνικό σχέδιο για τη χώρα που θα έχει ως βασικό άξονα την ανάπτυξη. Πρωτοβουλίες «για την ανάγκη να προχωρήσεις οι μεταρρυθμίσεις, να δοθεί μάχη κατά του συντεχνιασμού και να υπάρξει εθνική κυβερνητική συνεννόηση».

Αιχμές κατά Βενιζέλου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφήνει και σαφείς αιχμές για τους επικεφαλής των κομμάτων αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όπως είχα πει , παρουσιάζοντας τις θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση στις 16 Φεβρουαρίου του 2012, χρειαζόμαστε αλλαγή υποδείγματος στην πολιτική. Οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές είπαν πως αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν: στα πρόσωπα, στα πράγματα, στις καταστάσεις».

Πατήστε εδώ και διαβάστε τα κυριότερα εδάφια του βιβλίου

Διαβάστε επίσης:

Έσπασε τη σιωπή του ο Λοβέρδος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης