Σε ένα πολυσέλιδο κείμενο παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, τις προτάσεις του κόμματός του για τις προοπτικές του συμμαχικού σχήματος στην πολύωρη σύσκεψη, η οποία δεν ολοκληρώθηκε την Τρίτη και θα συνεχιστεί την Τετάρτη, με αντικείμενο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο επισημαίνεται η ανάγκη να γίνει μια ειλικρινής προσπάθεια για την επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αποκλεισμούς αλλά με προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο νέα πρόταση αφορά ένα καινούργιο όργανο στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΝ αλλά και εκπρόσωποι άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε έξι μήνες λειτουργίας αυτό το όργανο καλείται να αποδείξει ότι το συμμαχικό σχήμα μπορεί να συνεχίσει την πορεία του.

Το κείμενο του κ. Τσίπρα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, στην οποία πήραν μέρος και οι βουλευτές του κόμματος. Εκεί διατυπώθηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, αλλά και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν είτε από μεμονωμένα στελέχη, είτε από το Αριστερό Ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση το απόγευμα της Τετάρτης θα ληφθούν αποφάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το αντικείμενο των συναντήσεων ακόμα και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια το σχήμα να επικεντρωθεί στην πολιτική του ατζέντα που είναι η πύκνωση του αντιπολιτευτικού λόγου και η δράση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα, στη Βουλή και στους χώρους εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης