Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Το να είσαι παρών για την πατρίδα σου δεν είναι εθνικισμός»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 14:07
Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Το να είσαι παρών για την πατρίδα σου δεν είναι εθνικισμός»
«Το να είσαι παρών για την πατρίδα σου, για την ταυτότητά σου, για την ειρήνη, δεν είναι "εθνικισμός", ούτε κάποιου είδους "ακρότητα"», αναφέρει σε δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο προσθέτοντας ότι: «Εθνικισμός και ακρότητα είναι να "εξαγιάζεις" τον αλυτρωτισμό. Να επιτρέπεις τη συνέχιση πονηρών σχεδιασμών που βασίζονται στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Να βλέπεις τους λαούς ως εργαλεία για να σχεδιάζεις "μεγάλους χάρτες", πολέμων και κατακτήσεων που θα καταστρέψουν και άλλες ζωές στα Βαλκάνια».

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρει ότι οι προσπάθειες κάποιων να μετατρέψουν το σημερινό συλλαλητήριο «σε έκφραση ακραίων και παραπολιτικών πεποιθήσεων, δεν εκφράζουν ούτε εμάς ούτε το σύνολο των συμπολιτών μας».

«Με την ευθύνη της θέσης μου ως υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ως Ελληνίδα, δηλώνω ακόμη μια φορά: Παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο, παρούσα στην απαίτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης, παρούσα στον αγώνα κατά του αλυτρωτισμού, παρούσα για να δηλώσω ακόμη μια φορά την απλή αλήθεια με τα μεγάλα νοήματα: Ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία», καταλήγει στη δήλωσή της.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 14:07