Την οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες δανειολήπτες με άμεση παρέμβαση της πολιτείας ζητά η υποψήφια Ευρωβουλευτής με την «Ελιά-Δημοκρατική παράταξη» Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής μιλώντας στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να πληρώνει το σπίτι του 10 φορές πάνω από την αξία του. Δεν είναι δυνατό να του επιβάλλεται τέτοια βαριά φορολογία ούτε και να αποπληρώνει ένα τραπεζικό δάνειο, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να χάσει το σπίτι του. Αυτό που συμβαίνει με τα κόκκινα δάνεια πρέπει να λυθεί οριστικά και δεν μπορεί να οδηγούνται οι πολίτες αυτής της χώρας σε κοινωνικό αυτοματισμό. Αυτοί που δεν δανείστηκαν δεν μπορούν να στρέφονται εναντίον εκείνων που δανείστηκαν. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους δανειολήπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν μπορούμε να συντηρούμε τράπεζες μη βιώσιμες. Πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία αυτά που πήραν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης και να μην τζογάρουν στις πλάτες του ελληνικού λαού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης