Μαύρη τρύπα στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες (2011) πέντε βουλευτών εντόπισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής καλώντας τους να δώσουν εξηγήσεις εντός 15 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις δεν κριθούν επαρκείς, τότε η επιτροπή θα παραπέμψει τις υποθέσεις στην Εισαγγελία.

Τα ποσά παρουσιάζουν αποκλίσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα έσοδα και εισοδήματα. Oι πέντε υπόχρεοι εμφανίζουν αποκλίσεις χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr πρόκειται για τους: 

  • Άρη Σταθάκη (ΝΔ) 120.000 ευρώ
  • Γιώργο Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.) 32.000 ευρώ
  • Γιώργο Αναγνωστόπουλο (ΝΔ) 44.000
  • Ηλία Καλλιώρα (ΝΔ) 55.000 ευρώ
  • Γιάννη Σκουλά (ΠΑΣΟΚ) 81.000 ευρώ
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σταθάκη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υφίσταται κανένα φορολογικό κενό στο «Πόθεν Έσχες» του καθώς τα χρήματα αυτά προέρχονται από πώληση τριών οικοπέδων στην Κηφισιά και είναι δηλωμένα στην φορολογική του δήλωση.

«Στη δήλωση του 2011 αναφέρω ότι η σύζυγός μου πούλησε τρία μεγάλα οικόπεδα στην Κηφισιά. Τα χρήματα φορολογηθήκαν και μπήκαν στην δήλωση. Ένα ποσό όμως από αυτά, παρόλο που είχε μπει στη δήλωση, δεν είχε μπει στο Πόθεν Έσχες. Μου είπαν λοιπόν από τη Βουλή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι έπρεπε να τους πάω ένα χαρτί και να τους πως ότι τα λεφτά αυτά τα είχα από προηγούμενα εισοδήματα. Είχα επικοινωνήσει και με τον κύριο Ι. Καλαντζή (σ.σ. πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες) ο οποίος μου είπε ότι εφόσον τα χρήματα υπάρχουν στη δήλωση δεν υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης