Η σφοδρή αντιπαράθεση, με αιχμή τα επεισόδια και τους προπηλακισμούς εναντίον του πολιτικού κόσμου, σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση επερώτησης της Ν.Δ. για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρενέβησαν ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλ. Τσίπρας, και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, πυροδοτώντας αντιδράσεις από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου. Προηγήθηκε η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο οποίος ανέφερε ότι στην επίθεση συμμετείχαν γνωστά πρόσωπα-στελέχη «κατονομασμένα» και ρώτησε ευθέως, αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δέχεται τη λογική των αντισυγκεντρώσεων.

Ο κ. Τσίπρας, αφού δήλωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα τις αντισυγκεντρώσεις, ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή στα στελέχη του να μη συμμετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις, γιατί, όπως είπε, «γίνονται βούτυρο στο ψωμί σας για να αλλάξετε το κλίμα». Υποστήριξε, δε, ότι σε όλες τις αντιδράσεις ο ένας από τους δύο είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ., λέγοντας «το δυστύχημα γι’ αυτόν ήταν πως χθες ήταν περισσότεροι έξω από ό, τι μέσα» στην αίθουσα «που μιλούσε ο κ. Πεταλωτής». Αποκάλεσε, δε, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «αξιοθρήνητο».

Μίλησε, πάντως, για ούτως ή άλλως αβάσιμη προσπάθεια να εμπλακεί σε αυτό η τοπική δημοτική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κίνδυνο οι εξελίξεις να μην είναι ομαλές, προσθέτοντας: «εδώ και καιρό προκρίνουμε τον δρόμο της ομαλότητας, σας ζητάμε να αφουγκραστείτε τον κόσμο». Εκτίμησε, ταυτόχρονα, ότι ο κόσμος στους δρόμους «ξυπνά τους χειρότερους εφιάλτες ενός συστήματος που παραμένει γαντζωμένο στις θέσεις τις εξουσίας». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέκρινε, ακόμη, τη στάση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, «η οποία διερωτήθηκε «πού βρήκε 300 ευρώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών για να κάνει συγκέντρωση». «Δεν ήταν ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε ο Πελεγρίνης στις ατζέντες του Χριστοφοράκου της SIEMENS» είπε, ενώ ανέφερε ότι στοχοποιούν σήμερα τον Μίκη Θεοδωράκη, αν, όμως δεν υπήρχαν αυτές οι φωνές, θα είχαμε μείνει με τους «κρατικοδίαιτους διανοούμενους».

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Ευθυμίου, ο οποίος απάντησε ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίο είμαστε στην πολιτική είναι να μη μικρύνει το χωράφι αυτό που λέγεται Ελλάδα».

«Αυτό που παίζεται δεν είναι τα κόμματα αλλά η σωτηρία της χώρας» είπε και πρόσθεσε ότι δε μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν τους πολιτικούς του ’20.

«Υπάρχει κόσμος και κόσμος. Δεν μπορεί να τσουβαλιάσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να εξισώνονται με τα γιαούρτια, με τις πέτρες, με την ντροπή αυτή που βιώσαμε χθες και προχθές οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι πολίτες» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Είμαστε όλοι με τον λαό δεν είναι μόνο ο κ. Τσίπρας γι’ αυτό είμαστε εκλεγμένοι» πρόσθεσε και αντέδρασε έντονα για τον χαρακτηρισμό που απηύθυνε στον κ. Πεταλωτή ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., λέγοντας: «Εμείς στεκόμαστε όρθιοι, παλεύουμε ταυτόχρονα σε δύο πεδία, το ευρωπαϊκό και το εσωτερικό. Ποιος είναι αξιοθρήνητος, ο δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής που πήγε να μιλήσει; Αξιοθρήνητοι είναι εκείνοι που πέταγαν λέιζερ στα μάτια του Πεταλωτή για να μη μιλήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε ότι «είναι προσβλητικό για την Ελλάδα. Δεν μου αρέσει αυτό και το λέω για όποιον μιλάει. Το θέμα είναι αν μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη Δημοκρατία, να πάρουμε ριζοσπαστικές αποφάσεις» και πρότεινε να ζητηθεί από τους πολίτες που διαμαρτύρονται στις πλατείες να οργανώσουν μια Επιτροπή, η οποία θα έρθει να διατυπώσει τα αιτήματά της στο προεδρείο της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Μαρκόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δέχεται κουβέντα για όσα η ίδια προσχεδίασε ή της τα έδωσαν σχεδιασμένα, όμως «η μία και μοναδική αλήθεια είναι ίδιον των θρησκειών και των διδακτοριών» είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης