Το θέμα των μεταναστών θα αντιμετωπιστεί με τρόπο ανθρώπινο αλλά αποτελεσματικό, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι υπάρχει συμφωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ για ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστών, παραδέχθηκε ότι η χώρα δέχεται πιέσεις για αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένγκεν και τόνισε ότι «είμαστε υπόλογοι αλλά κυρίως απάνθρωποι που αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους, δυστυχισμένους, μέσα στους δρόμους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ πιο απάνθρωπο και πιο υποκριτικό να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους εκμεταλλεύεται ο ένας και ο άλλος, κυκλώματα που παρανομούν σε βάρος της χώρας, της κοινωνίας, των Ελλήνων πολιτών, σε μία περίοδο κρίσης» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Ειδικά για τη Συνθήκη Σένγκεν, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας θα σημάνει επιστροφή στο ’70.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα προχωρήσει η δημιουργία χώρων κράτησης -που θα έχουν κλειστή περίφραξη- όπου θα παρέχονται στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα λειτουργούν χώροι άθλησης αλλά και λατρευτικοί χώροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης