Πολύς λόγος έχει γίνει για το επίμαχο video του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο του αριστερού του χεριού, την ώρα που μιλάει για τη Γερμανία και τη στάση που θα μπορούσε να τηρήσει η Ελλάδα απέναντί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «τσάρος» της οικονομίας αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή ότι έκανε αυτήν τη χειρονομία, την ίδια στιγμή που ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να τον στήνουν στον τοίχο και αρθογράφοι σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία (π.χ. Reuters) τον θεωρούν εμπόδιο στις προσπάθειες μιας επιτυχούς διαπραγμάτευσης.

Οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού show «Neο Magazin Royale» παραδέχτηκαν ότι έκαναν μοντάζ στην επίμαχη σκηνή με το μεσαίο δάκτυλο του Γ. ΒαρουφάκηΗ σατιρική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το τραγούδι «V for Varoufakis» δίνει τη δική της εξήγηση για το επίμαχο video. Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η χειρονομία αποτελεί προϊόν μοντάζ, που στόχο είχε να «παγιδεύσει» τον παρουσιαστή του ARD, Γκίντερ Γιάουχ, και να αναδείξει την εμμονή και την προκατάληψη ορισμένων Γερμανών δημοσιογράφων με την Ελλάδα και τους… τεμπέληδες κατοίκους της.

Προκειμένου, μάλιστα, η επίμαχη σκηνή να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθοφανής, οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού show του ZDF, «Neο Magazin Royale», χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (Green Room κ.λπ.), πειράζοντας ακόμα και τις σκιές. Όπως δήλωσε ο… σωσίας του Γ. Βαρουφάκη, τα γυρίσματα ήταν δύσκολα, καθώς είχε κληθεί να έχει υψωμένο για ώρες το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Τόσο η Bild, πάντως, όσο και το ARD επιμένουν ότι η χειρονομία έγινε από τον υπουργό Οικονομικών. Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, πηγαίνει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας με σημερινό της δημοσίευμα ότι τα όσα υποστηρίζει στο video περί… μοντάζ ο Jan Böhmermann είναι ψέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η Bild ισχυρίζεται ότι ο κωμικός του σατιρικού τηλεοπτικού show δεν παραποίησε ποτέ το αρχικό video του Γ. Βαρουφάκη, αλλά είπε ότι το έκανε, απλά και μόνο για να κάνει… πλάκα! Σάτιρα στη… σάτιρα, δηλαδή.

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών

Μέσω Twitter o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα όσα αποκαλύφθηκαν από το ZDF για το πολυσυζητημένο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος να κάνει μια άσεμνη χειρονομία, αναφερόμενος στους Γερμανούς.

Στην ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Βαρουφάκης τόνισε τα εξής:

«Θα έρθει καμία απολογία από τον Guenther Jauch που χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή;».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης