Με τη σύζυγο του Κλούνεϊ θα συναντηθεί ο Σαμαράς για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 21:17
Με τη σύζυγο του Κλούνεϊ θα συναντηθεί ο Σαμαράς για τα γλυπτά του Παρθενώνα
Με την Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί την προσεχή Δευτέρα κατά πάσα πιθανότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση θα γίνει με επίκεντρο τα γλυπτά του Παρθενώνα και η Αλαμουντίν προτίθεται να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

Η λιβανικής καταγωγής Αλαμουντίν - που προ ημερών παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ - θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον εργοδότη της, τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» προσέθεσε το γραφείο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την 13η Οκτωβρίου έως την 16η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 22:19