«Λεκτικές υπερβολές, κείμενα της νιότης» χαρακτήρισε, στην απολογία του ο Χρήστος Παππάς, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τις θέσεις που εξέφραζε, αρνούμενος ότι είχε το ρόλο του «υπαρχηγού» της οργάνωσης.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε πως έκαναν … στις φωτογραφίες που εμφανίζεται με το γιο του, παιδί ακόμη, να χαιρετούν ναζιστικά ενώ είπε ότι ο ίδιος  έχει τη συνείδησή του καθαρή, καθώς  πρόκειται για πολιτική δίωξη από την κυβέρνηση Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος Παππάς  έκανε λόγο για  «πολιτική μόδα της Χρυσής Αυγής», θεωρώντας  κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης, όσα αναφέρονται για εκείνον. Αρνήθηκε ότι υπήρχε οργανωμένη δομή στην οργάνωση ενώ καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα  όπως και κάθε άλλη πράξη βίας.

Ο  κουμπάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής επικαλέστηκε μάλιστα τα προσωπικά δεδομένα όταν  ρωτήθηκε  για το φωτογραφικό υλικό στο οποίο φέρεται να  χαιρετά ναζιστικά αλλά και κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για «κείμενα της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα, δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009  όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιωάννη Μεταξα. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε ότι  «ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύει ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», δηλώνοντας ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν τα γνώριζε και δεν τα γνωρίζει.

Κατά την έναρξη της απολογία του, ο Χρ. Παππάς τόνισε ότι ουδέποτε δέχθηκε παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Μιχαλολιάκου, να προβεί  σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνει ή να δώσει  κατεύθυνση για κάτι ανάλογο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης