Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 08:05
Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο
Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 19.30, στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, κορυφώνονται σήμερα οι εργασίες του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, οι οποίες ξεκίνησαν χθες.
   
Στον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων, που θα ξεκινήσει σήμερα στις 11.30, θα τεθούν θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας, την προνοιακή πολιτική, την κοινωνική οικονομία, τις υποδομές και την τουριστική ανάπτυξη.

Στο πάνελ των συζητήσεων για την αγορά εργασίας, κοινωνική οικονομία, προνοιακή πολιτική θα βρεθεί η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, με τις αναπληρώτριες υπουργούς Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου.
    
Στο πάνελ που αφορά στις υποδομές, την τουριστική ανάπτυξη για τους δημόσιους πόρους, ομιλητές θα είναι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
  
Χθες το απόγευμα, πρώτη μέρα του συνεδρίου, που εξελίχθηκε έως αργά το βράδυ με παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων, δημάρχων, αλλά και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.
   
Στο δεύτερο πάνελ που είχε θέμα την περιβαλλοντική πολιτική και τους ενεργειακούς πόρους, συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος.
   
Από τα κεντρικά θέματα που εξετάστηκαν τη χθεσινή μέρα ήταν η πορεία της οικονομίας έτσι όπως εξελίσσεται σήμερα, η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω των ευρωπαϊκών κανόνων κατανομής των χρηματοδοτήσεων, η συμπληρωματικότητα των παρεμβάσεων, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Προσδιορίστηκαν ακόμη και συμπληρωματικές παρεμβάσεις στο επίπεδο των χρηματοδοτικών πόρων είτε μέσα από κοινοτικά προγράμματα είτε μέσα από εθνικούς πόρους.
   
Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων κι άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής αλλά και εκείνα των μεγάλων μονάδων της περιοχής όπως είναι η ΛΑΡΚΟ.
   
Σημειώνεται ότι έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο όπου εξελίσσονται οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λαμία βρίσκονται συγκεντρωμένοι απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου της Λαμίας, οι οποίοι διεκδικούν την παράταση των συμβάσεών τους.

Σήμερα έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ από όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.
 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017, 08:06