«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο πρέπει να εφαρμοσθεί στο ακέραιο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, σήμερα το πρωί, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με άλλα σώματα, θωρακίζει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση και τους κινδύνους που εμπεριέχει» και πρόσθεσε: «Όπως εμείς εφαρμόζουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όλους, πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της για την εφαρμογή των διατάξεων, επομένως όλων εκείνων των θεμάτων που άπτονται και των δικών της αρμοδιοτήτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εξήρε τη δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και σε θέματα τρομοκρατίας και γενικότερα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά στη δημόσια τάξη μέσα σε όρους δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση. Την ώρα που η Ευρώπη μάς πιέζει, και με σκληρότητα καμιά φορά, εμείς στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό».

«Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα» κατέληξε.

Πηγή φωτό: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Παυλόπουλου-Κωνσταντόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, 13:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης