Με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας προς το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Όλοι ξέρουμε τον ρόλο σας, τον ρόλο του Πατριαρχείου. Και ξέρουμε, επίσης, τις προσπάθειες που έχετε κάνει, ώστε ο Πανάγιος Τάφος ιδίως να παραμείνει αυτό το οποίο συμβολίζει για τη χριστιανοσύνη γενικότερα σε όλον τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι σήμερα αποδεικνύεται πως οι βασικές αρχές του Χριστιανισμού, που αποτελούν μέρος του δυτικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι αρχές και αξίες τις οποίες έχει ανάγκη ο κόσμος και κατέληξε τονίζοντας: «Εύχομαι το έργο σας να ευοδωθεί και αυτές οι αρχές και αξίες που όλοι πρεσβεύουμε να είναι εκείνες που θα πρυτανεύσουν, ώστε να ξαναβρεί ο κόσμος τον δρόμο της ειρήνης και της δημιουργίας».

Aπό τη μεριά του, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, του μετέφερε τις ευλογίες του Παναγίου Τάφου και κυρίως την ευγνωμοσύνη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος για την αμέριστη συμπαράσταση την οποία επιδεικνύει προς το Πατριαρχείο, προς τους χριστιανούς της Αγίας Γης, το ποίμνιό μας και ιδιαιτέρως προς τον Πανάγιο Τάφο.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στους Αγίους Τόπους, επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα γίνεται λόγος για αυτήν την επίσκεψη, όχι μόνο από την αδελφότητά μας, από τους χριστιανούς αλλά και από τις πολιτικές αρχές και τους παράγοντες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, 15:18