Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας συναντήθηκε ο Μεϊμαράκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 18:39
Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας συναντήθηκε ο Μεϊμαράκης
Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Η επίσκεψη του κ. Μεϊμαράκη ενισχύει τις γέφυρες της περιφερειακής συνεργασίας και των κοινών σχεδίων ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της περιοχής» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Έντι Ράμα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ατζέντας της Αλβανίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι ένας από τους στόχους της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. είναι η Αλβανία μέχρι τον Ιούνιο να λάβει μια θετική απάντηση για την παροχή του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε θέματα περιφερειακών εξελίξεων, ενώ τονίστηκε ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής εξυπηρετεί την ευημερία τους, καθώς και τη διατήρηση και ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συμμετείχε στη διάσκεψη των προέδρων των κοινοβουλίων των χωρών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής - Ιονίου, την προεδρία της οποίας από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους έχει η Αλβανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, 18:39