Με τον Σέρβο ομόλογό της, Μλάντεν Σάρτσεβιτς (Mladen Sarcevic) συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η υπουργός χαιρέτισε την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Σάρτσεβιτς κατά την 40η Γενική Συνέλευση της UNESCO στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δύο πλευρές αποφάσισαν την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε ζητήματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι καλές πρακτικές των δύο χωρών, αναφορικά με θέματα όπως η προσχολική εκπαίδευση, η καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Σερβίας και αναφέρθηκαν στη συμμετοχή αξιολογητών της κάθε χώρας, στις διαδικασίες πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών της άλλης χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της διεθνοποίησης των Ελληνικών ΑΕΙ. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε στον Σέρβο ομόλογό της και το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την Αρχαιολογία, Ιστορία και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, που θα λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020 και θα απευθύνεται σε φοιτητές του εξωτερικού.

Η υπουργός συμμετείχε στις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντρ Βούτσιτς (Aleksandar Vučić).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης