ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

Το πολιτικό σκηνικό έχει εισέλθει ανεπιστρεπτί σε προεκλογική περίοδο μετά και την ολοκλήρωση των πρόσφατων κοινοβουλευτικών διεργασιών για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αμέσως μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετακινήσεις βουλευτών και ακύρωση του κοινοβουλευτικού χάρτη όπως τον ξέραμε, με το Ποτάμι να μη διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα. Μετεγγραφές βουλευτών, με αποτέλεσμα να απειλούνται κοινοβουλευτικές ομάδες μικρότερων κομμάτων με αποστέωση αλλά και απώλεια των προνομίων που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Πέραν τούτου, η ρευστότητα που κυριαρχεί στο πολιτικό τοπίο με διαφαινόμενες ανακατατάξεις, όπως το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας να επεκτείνουν την επιρροή τους στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο, προκαλεί εντάσεις και προβληματισμό.

Όμως είναι και η τάση συσπείρωσης μικρότερων πολιτικών μηχανισμών και κομμάτων, ιδιαίτερα στον χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όλους αυτούς τους λόγους το zougla.gr προτείνει τη δημοσκοπική έρευνα στην οποία οι αναγνώστες και γενικά οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να συμμετάσχουν.

Η έρευνα καλύπτει με σχετικά ερωτήματα όλες τις πτυχές που διαμορφώνουν το παρόν πολιτικό σκηνικό. Σε αυτήν μπορούν να μετάσχουν όλοι οι πολίτες άνω των 17 ετών που διαθέτουν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Επιχειρείται να προσδιοριστούν απώλειες και κέρδη των κομμάτων όπως καταγράφονται από την πολιτική διαχείριση της μείζονος, όπως απεδείχθη, υπόθεσης του «Μακεδονικού – Πρέσπες». Η έρευνα καταλήγει βεβαίως με την Πρόθεση Ψήφου, ώστε να προσδιοριστούν οι τάσεις που κυριαρχούν στην κοινωνία αυτήν την περίοδο αλλά και να καταγραφούν οι συσπειρώσεις των κομμάτων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής έρευνας θα αναλυθούν και θα σταθμιστούν από την ειδική επιστημονική ομάδα με την οποία συνεργάζεται το zougla.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης