Μεϊμαράκης: Αν η κυβέρνηση αποτύχει, οφείλει να φύγει

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 10:01
Μεϊμαράκης: Αν η κυβέρνηση αποτύχει, οφείλει να φύγει
«Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες» δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η επόμενη ηγεσία του κόμματος «οφείλει να προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και πολιτικών με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο, που θα υπηρετούν το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας μας και όχι τις εντολές τρίτων».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Μεϊμαράκης επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε μία οικουμενική κυβέρνηση» και επισημαίνει ότι «εφόσον η κυβέρνηση αποτύχει να φέρει εις πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, οφείλει να το ομολογήσει και να φύγει».

Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ λέει ότι «έκανε μεταρρυθμίσεις και προώθησε πολιτικές και μέτρα που απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από το ευρώ».

Σχετικά με το θέμα των απολύσεων καθαριστριών και δημοτικών αστυνομικών, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης διερωτάται γιατί δεν είχε αντιδράσει ο κ. Μεϊμαράκης όταν είχε ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, απαντά ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με κανέναν. Υπάρχει αυτοκριτική, ώστε να εντοπίσουμε τα λάθη μας, να διδαχθούμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε».

Τέλος, δηλώνει ότι η ΝΔ είναι «κόμμα λαϊκό, που εκφράζει όλους και πολύ περισσότερο τους αδύναμους» και διαβεβαιώνει ότι, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, στόχος είναι «ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, ώστε να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

«Όποιος συμφωνεί με αυτόν τον σχεδιασμό θα έχει διακριτό ρόλο και ευθύνες» υπογραμμίζει.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, 10:12