Αρνητικός σε κάθε σενάριο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί τον λαό στις κάλπες χωρίς, κατά τα λεγόμενά του, να υπάρχει ουσιώδες διακύβευμα.

Μιλώντας το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της συμφωνίας με τους εταίρους χαρακτηρίζοντάς την ως επώδυνη, ωστόσο αναγκαία διότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί «σε μία άτακτη χρεοκοπία, θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα, θα επέλθει μείωση αξιών και μισθών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ είπε πως «θα τη διαβάσουμε (σ.σ. τη συμφωνία)και θα τοποθετηθούμε διεξοδικά. Μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας, θα ακολουθήσει συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεδριάσουν τα όργανά μας και θα ψηφίσουμε συντεταγμένα, με τον κανόνα της πλειοψηφίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος: «Tόσους μήνες χάθηκε χρόνος σε συζητήσεις ανούσιες», είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «φέρνει τη συμφωνία πάρα πολύ γρήγορα για να μη τη διαβάσουμε».

Υποστήριξε δεν πως ο πρωθυπουργός επί χρόνια κράτησε υποκριτική στάση ενώ «υφάρπαζε την ψήφο των πολιτών». Μάλιστα, υποστήριξε πως «ο Τσίπρας μας εκβιάζει, όχι οι εταίροι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων είπε πως η ΝΔ στηρίζει «την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ τα μέτρα που έρχονται τα χρεώνουμε στους Τσίπρα και Καμμένο, διότι εμείς από την πλευρά μας ζητήσαμε να μετέχουμε στη διαπραγμάτευση αλλά δεν δέχτηκαν, συνεπώς τα μέτρα αυτά είναι ιδιοκτησία τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης