Στα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) επικεντρώνεται η κριτική του ΜέΡΑ25, καθώς σε σχετική ανακοίνωσή του επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «απέναντι στην κοροϊδία του κ. Τσίπρα, το ΜέΡΑ25 προτείνει εδώ και καιρό την άμεση κατάργηση του ΤΧΣ και τον δημόσιο έλεγχο των διοικητικών συμβουλίων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από μία Εθνική Εταιρεία Τραπεζικών Συμμετοχών».

Ειδικότερα για το θέμα αυτό, το ΜέΡΑ25 αναφέρει επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας ξαφνικά θυμήθηκε τις συστημικές τράπεζες και το εγκληματικό ΤΧΣ, το οποίο ωστόσο ο ίδιος συμφώνησε να συγχωνέψει στο Υπερταμείο του 3ου μνημονίου του. Το γιατί δεν το κατήργησε όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΤΧΣ και το εγκληματικό καθεστώς με το οποίο το ελληνικό δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών των συστημικών τραπεζών αλλά οι μετοχές αυτές δεν έχουν ψήφο, ο κ. Τσίπρας το απέδωσε στην τρόικα και τα μνημόνια.

Είναι βέβαια απορίας άξιο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως βγήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 γιατί δεν το έπραξε μέχρι τον Ιούλιο του 2019; Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα πιο εξοργιστική, μιας και ισχυρίζεται πως σχεδίαζαν να το αλλάξουν σε “βάθος 8ετίας” και με το ελληνικό δημόσιο μάλιστα να ασκεί το δικαίωμά του σε μία μόνο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης