Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, καταγγέλοντας την ΕΛΑΣ ότι με πρωτοφανή ωμότητα και βιαιότητα, διέλυσε τις δύο πορείες και παράλληλα ζήτησε την άμεση άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

«Καταγγέλλουμε την αγριότητα της ΕΛ.ΑΣ. που με ωμή βία διέλυσε τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Η Μητσοτάκης Α.Ε. εξαπέλυσε σήμερα άγρια επίθεση καταστολής σε βάρος ειρηνικότατων και μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την απόφαση περί μη αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αμφότερες τις πορείες συμμετείχαν μπλοκ του ΜέΡΑ25 που χτυπήθηκαν κι αυτά όπως και η υπόλοιπη πορεία με πρωτοφανή ωμότητα και βιαιότητα, στα οποία συμμετείχαν πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος και της νεολαίας, αλλά και την παρουσία των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη, Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη.

Τους αναίτιους ξυλοδαρμούς, τα χημικά, το ανθρωποκυνηγητό, τις αύρες και τους γενικότερους χουλιγκανισμούς των ματατζήδων, ακολούθησαν αναίτιες, βίαιες και παράνομες προσαγωγές με παράλληλη παρεμπόδιση δια της βίας δικηγόρων και φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο ένας μάλιστα εκ των προσαχθέντων είναι σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ κατά άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε το αυταρχικό, κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. και τον Υπουργό δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για την απόφαση τους να θρηνήσουμε νεκρούς κι άλλους νέους ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων» αναφέρει η ανακοίνωση του  ΜέΡΑ25 .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης