Για μετατροπή των σχολείων σε «διευρυμένα πάρκινγκ παιδιών» χωρίς τις «απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό» κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 αναφορικά με τις λύσεις που πρότεινε η κυβέρνηση για το δημογραφικό.

«Σε συνέχεια του επικοινωνιακού μπαράζ της κυβέρνησης, δήθεν για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, η Μητσοτάκης ΑΕ, μετά τα ΣΔΙΤ για την στέγαση των νέων ζευγαριών, προωθεί τώρα και το μοντέλο ενός σχολείου που θα λειτουργεί ως “διευρυμένο πάρκινγκ” για τα παιδιά, χωρίς καν φυσικά να υπάρχουν και οι αντίστοιχες υποδομές και το προσωπικό για μια πραγματικά δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτών, ακόμα και στο προηγούμενο ωράριο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούτε καν διανοείται η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι γονείς των παιδιών δεν θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα για να μην χρειάζονται να δουν τι θα κάνουν όλες αυτές τις ώρες με τα παιδιά τους. Κι αν αυτό πηγαίνει κόντρα σε κάθε θατσερικό, προβιομηχανικό ένστικτο αυτής της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, έστω μόνιμες προσλήψεις και υποδομές που να υποστηρίζουν την δημιουργική απασχόληση των μαθητών/τριών για όσους γονείς ενδεχομένως δουλεύουν στις απογευματινές βάρδιες», υπογραμμίζει και σχολιάζει πως «ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως βρήκαν τη λύση στο δημογραφικό, κατ’ ευθείαν απ’ τις πιο ζοφερές σελίδες του Ντίκενς!».

«Λύση που φυσικά είναι σε πλήρη αρμονία με τις ασκούμενες πολιτικές τους στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, όπου από την προσχολική αγωγή μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν, να αποψιλώνουν και να υποχρηματοδοτούν τη δημόσια παιδεία, προωθώντας τα ιδιωτικά κολέγια και όλα τα υπόλοιπα ιδιωτικά “μαγαζιά” και “παραμάγαζα” των φίλων της Μητσοτάκης ΑΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης