«Μέσο για την αύξηση της πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση» χαρακτηρίζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde τις δηλώσεις που έκαναν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών, αλλά και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά την άφιξή τους στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη» συνάντηση. «Ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικριτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση, τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης, όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά», υποστήριξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που χαρακτήρισε επίσης τις διαπραγματεύσεις “εξαιρετικά δύσκολες”. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Ερικ Βίμπες εξέφρασε «αμφιβολίες» κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις «που είχαν απορριφθεί στο δημοψήφισμα πριν μία εβδομάδα».

«Το ελληνικό δράμα οδεύει προς τη λήψη της τελικής απόφασης», γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, εκτιμώντας ότι αυτή θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή.

«Αν και οι θεσμοί αξιολόγησαν κατ`αρχήν θετικά τις προτάσεις της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL ONLINE, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα αφήσει στους ηγέτες τη λήψη της τελικής απόφασης», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης