«Όχι και να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο για ένα τέταρτο πρόγραμμα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Μιλώντας στον Alpha 989, ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Δεν είμαστε νεοφιλελεύθερο κόμμα. Είμαστε αριστερό κόμμα, με αριστερή κυβέρνηση και δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα στοιχεία. Το ερώτημα που θέσαμε ενώπιον του λαού είναι αν αυτόν τον συμβιβασμό θέλει να τον αναλάβουμε ως ευθύνη εμείς ή να τον παραδώσουμε ως ευθύνη στη ΝΔ και στο παλιό πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μας είπε πέρσι τον Σεπτέμβριο να αναλάβουμε εμείς. Αυτή την ευθύνη διαπραγματευόμαστε μέρα- νύχτα. Δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στο λαό πέρσι το φθινόπωρο ήταν πολύ σκληρό και οδυνηρό στις βασικές του συντεταγμένες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε: «Δεν ήταν ποτέ (οι ιδιωτικοποιήσεις) στην φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι γεγονός».

Είπε ακόμη πως «υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις που, ανεξάρτητα της προγραμματικής μας θέσης, μπορούν να γίνουν με την εξασφάλιση της μέγιστης ωφέλειας και μερικές που γίνονται με την λογική ‘πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή’».

Ο κ. Δρίτσας αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση λέγοντας: «Το να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που αναζητούν κυβερνητικές λύσεις είναι μια υποχρέωση. Ευθύνες και δυσκολίες και αντιφάσεις υπάρχουν παντού. Η τριβή για χειρισμούς ή ανοιχτά θέματα είναι φυσιολογική. Να εμφανίζεται η κυβέρνηση σε κρίση δεν είναι πραγματικό. Είμαστε διαφορετικοί από αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει η μιντιακή πρακτική. Κατασκευάζουν σενάρια κυβερνητικής κρίσης. Όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης