Μετάθεση στη διπλωματική αποστολή στην Άγκυρα για τους Μητρετώδη – Κούκλατζη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 22:56
Μετάθεση στη διπλωματική αποστολή στην Άγκυρα για τους Μητρετώδη – Κούκλατζη
Την μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Με την κίνηση αυτή, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης – στους οποίους δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες – θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι».

Η σημερινή απόφαση του ΣΑΓΕ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με σκοπό συγγραφεί σχετική τροπολογία και να προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για να την αποδεχτεί και να προχωρήσει έτσι το ΥΠΕΘΑ σε υλοποίησή της με την κατάθεση σε κάποιο από τα σχέδια νόμου του ΥΠΕΘΑ που θα κατατεθούν λίαν συντόμως στη Βουλή.

Έτσι θα καταρριφθούν τα νομικά επιχειρήματα των δικαστικών αρχών της Τουρκίας και θα ανοίξει ο δρόμος για την αποφυλάκισή τους, ενώ καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της Άγκυρας περί μη υπαρκτής διεύθυνσης κατοικίας στην Τουρκία, που εμποδίζει τον δρόμο του επαναπατρισμού τους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 06:07