Μετατάξεις και όχι απολύσεις στις ΔΕΚΟ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010, 11:50
Μετατάξεις και όχι απολύσεις στις ΔΕΚΟ
Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να παγώσει μέχρι νεοτέρας το αίτημα των δανειστών της Τρόικας για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οδήγησαν οι διαπραγματεύσεις για την περικοπή του κόστους μισθοδοσίας και της σπατάλης στις ΔΕΚΟ.

Η μεταστροφή της Τρόικας καταγράφηκε αρχικά από τις διαδοχικές δηλώσεις του επικεφαλής των διαπραγματευτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, ότι είναι αναγκαίο η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ να γίνει με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο και ισορροπημένο.

Προφανή δηλαδή μεταστροφή από τις αρχικές θέσεις της Τρόικας, ότι πρέπει να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Τις θέσεις αυτές του ΔΝΤ στήριξε και η Ευρωπαϊκή Ένωση δια του εκπροσώπου του Όλι Ρέν ότι η Τρόικα δεν ζήτησε απολύσεις από την κυβέρνηση.

Τελικά είναι σαφές ότι οι πολυήμερες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα των δανειστών, οδήγησαν σε θετικό αποτέλεσμα, καθώς προκρίθηκε η επιλογή για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ να γίνει μέσω μετατάξεων προσωπικού και όχι μέσω απολύσεων, που θα επέτειναν το ήδη άσχημο κοινωνικό κλίμα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010, 11:50