«Μετωπική» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ

«Μετωπική» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ
«Να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ», καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Όπως αναλυτικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο κ. Βενιζέλος είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Είναι καλύτερα να δώσει απαντήσεις για τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του, σχετικά με τη διαχείριση και την απόκρυψη της λίστας, αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς».

Με την ανακοίνωση καταγγέλλεται επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για «θράσος» το οποίο «είναι απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των παλιών καλών ημερών». Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι «για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός και το πολιτικό σύστημα της χώρας γίνονται "στο ίδιο έργο θεατές" με αφορμή, πάλι, την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκαρντ και τη διενεργούμενη έρευνα διασταύρωσης των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς».

«Το ΠΑΣΟΚ - τονίζεται - έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι είναι αυτό που κατεξοχήν θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα γιατί και πάλι έγινε ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. To ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων. Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD», ανέφερε στην ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

«Τι χρειάζεται για να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό; Ποιος "απέκρυψε" από την αρμόδια υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε εκ των υστέρων τον τότε Υπουργο;», ανέφερε η ανακοίνωση και κατέληγε: «Καλούμε συνεπώς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και "ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα" με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία. Καλούμε και όσους ανεύθυνα και για μικροκομματικούς λόγους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν πού οδηγεί η στάση τους αυτή την ίδια τη χώρα».

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 21:45