«Για την κυβέρνηση, είναι αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα του πολιτικού κόμματος» ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την σχετική τροπολογία, που καταρτίστηκε – όπως ανέφερε – μετά την άσκηση σειράς ποινικών διώξεων κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, στόχος της κυβέρνησης υπήρξε η ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση – και για τον σκοπό αυτό είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής. «Θέλω να τονίσω ότι η τροπολογία αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό του δικαιϊκού μας συστήματος» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. «Καταθέτουμε την τροπολογία ως στοιχειώδες μέτρο προστασίας της χώρας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τη δημοκρατία, τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Γι’ αυτό και προσδοκούμε στη συγκεκριμένη νομοθετική μας πρωτοβουλία να έχουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όχι μόνον στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ικανοποίησή του για την παραδοχή του Γ. Μιχελάκη περί υπαρκτού «δικαιϊκού κενού», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σε αντιδιαστολή με «δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης και κυρίως της ΝΔ, πως το νομικό οπλοστάσιο είναι πλήρες».

Απαντώντας στις επιμέρους ενστάσεις απέναντι στην προτεινόμενη ρύθμιση, ο Ν. Τσούκαλης δήλωσε πως «θα υπερψηφίσουμε σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο, όχι με μισή καρδιά, όχι βάζοντας αστερίσκους και όχι με τη σκέψη ότι πιθανόν εμείς να ενταχθούμε κάποια στιγμή σε αυτή τη ρύθμιση. Διότι με τέτοιες φοβίες δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία – αρκεί πάντα να θέτουμε τους όρους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης