«Το πολύ μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουμε στελεχώσει με 4.500 προσωπικό το σύστημα και θα το έχουμε ενισχύσει και με επικουρικό προσωπικό» τόνισε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, πήραν μέρος σε εκδήλωση με θέμα «Το σχέδιο στήριξης της Δημόσιας Περίθαλψης και οι άμεσες παρεμβάσεις», στο Ηράκλειο.
Ο κ. Κουρουμπλης σε δηλώσεις του ανακοίνωσε την ενίσχυση των Μονάδων Υγείας με 190 ασθενοφόρα και την πρόσληψη προσωπικού, ενώ επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι γενικότερα να ενισχύσει τις δομές Υγείας σε όλες τις βαθμίδες και βεβαίως και στην πρωτοβάθμια.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «ένα ποσοστό απ’ αυτό θα πάει στο Αιγαίο και στη Θράκη για αυτονόητους λόγους», διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι μόνο τουριστικοί αλλά και άλλοι λόγοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε δε ότι «θα πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνική άμυνα του Αιγαίου για να αισθάνονται οι πολίτες του ότι είναι και αυτοί πολίτες ίδιου ενδιαφέροντος με την υπόλοιπη Ελλάδα, για να μην αισθάνονται ανισοπολιτεία».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «χωρίς πρωτοβάθμια και χωρίς επείγουσα φροντίδα δεν υπάρχει σύστημα» και πρόσθεσε ότι στις 16 του μήνα συνέρχεται εκτάκτως η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, στην οποία, όπως είπε, «έχουμε κάνει μια προεργασία με όλα τα κόμματα για να κλείσουμε αυτήν την πονεμένη ιστορία των 190 ασθενοφόρων, προκειμένου πραγματικά να ενισχυθεί ο στόλος με καινούργια σύγχρονα αυτοκίνητα».

Ο κ. Κουρουμπλης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα όσα ανέφερε είναι ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι «αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επαφές με στελέχη της δημόσιας υγείας και με εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κρήτη για να ακούσει με προσοχή τι έχουν να πουν οι τοπικοί φορείς υγείας και να κάνει μια εκτίμηση των προβλημάτων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, εκτός του υπουργού και του υφυπουργού, παίρνουν μέρος ο περιφερειάρχης Κρήτης, βουλευτές, ο νέος διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διοικητές των νοσοκομείων και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης