Μη αποδεκτές οι προτάσεις των δανειστών λέει ο Σταθάκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 11:06
Μη αποδεκτές οι προτάσεις των δανειστών λέει ο Σταθάκης
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις για μία συμφωνία που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή μιας δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους σκληρούς όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προκειμένου να χορηγήσουν βοήθεια και να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1,6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα.

«Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας στο BBC Radio, αλλά είπε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτές τις νέες προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι», είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 11:06