«Μια κυβέρνηση που με τόση ευκολία έχει επιλέξει να συκοφαντεί ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, είτε μιλάμε για τους μαθητές, είτε για τους υγειονομικούς, είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει ήδη αρχίζει να πιέζεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Σημείωσε ότι τα αιτήματα των μαθητών αφορούν «σχολείο με ασφάλεια, να μην είναι 27 άτομα ανά τμήμα, να γίνουν προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές και δασκάλους» και πως «είναι ευθύνη κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να είναι αυτή τη στιγμή στο πλάι των μαθητών». Τόνισε πως «το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως απειλεί τα παιδιά, λέγοντας ότι θα κάνετε μαθήματα στις αργίες, χωρίς να μας λέει πώς θα λύσει τα προβλήματα των σχολείων, δείχνει σημάδια αποσταθεροποίησης για την κυβέρνηση». Άσκησε κριτική στην υπουργό σχολιάζοντας ότι «για 6 μήνες πέταγε χαρταετό, παρά το ότι είχε όλο το χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη». Όμως, προσέθεσε, «τα σχολεία άνοιξαν με 20.000 λιγότερους αναπληρωτές απ’ ό,τι πέρυσι» και «η κυβέρνηση δεν προσπάθησε καν να βρει καινούρια κτήρια και αίθουσες» για να επιτευχθεί η αραίωση των μαθητών. Πρότεινε, σε περιπτώσεις όπως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχει επάρκεια αιθουσών, ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί η λύση πρωί-απόγευμα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν γίνεται να ανοίγουν τα σχολεία, χωρίς να έχουν γίνει τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Άσκησε έντονη κριτική για τη χθεσινή «βίαιη επέμβαση» στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο Υπουργείο Υγείας και σχολίασε πως «το γεγονός ότι πέρασαν τόσο γρήγορα από τα χειροκροτήματα στην καταστολή είναι δείγμα αδυναμίας». Ανέφερε ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας έχει 5.000 εργαζόμενους λιγότερους απ’ ό,τι πέρυσι και μέχρι τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν να απολυθούν άλλοι 1.000 εργαζόμενοι που λήγουν οι συμβάσεις τους», για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση «δεν ακούει τα αιτήματα της κοινωνίας, όχι λόγω ανεπάρκειας, αλλά λόγω αντίληψης» και πως «ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το σχέδιό τους είναι το πώς θα βάλουν τους ιδιώτες μέσα στα νοσοκομεία».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και τη Σύνοδο Κορυφής, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν ήταν και δεν είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει κυρώσεις για την Τουρκία». «Δεν φαίνεται να έδωσε βαρύτητα στο διάλογο στο ευρωτουρκικό πλαίσιο σε αντίθεση με το διάλογο στο NATO» είπε καλώντας τον πρωθυπουργό να μη βάλει στο τραπέζι της συζήτησης «παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας». «Δεν ξέρουμε ποια είναι τα όρια της κυβέρνησης σε αυτό το διάλογο» σημείωσε.

Έντονη κριτική άσκησε και «στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στάθηκαν ενάντια σε μια συμφωνία, η οποία αποτέλεσε μεγάλη διπλωματική ήττα του Ερντογάν στα Βαλκάνια, απομακρύνοντας τη γειτονική χώρα από τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας». Είπε πως «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όμως, φανερώνουν και την πολιτική απάτη από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, γιατί γίνεται κατανοητό ότι η συμφωνία αυτή ήταν μια σωστή επιλογή, που προάγει την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή μας, πολύτιμη στη σημερινή συγκυρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης