«Μηδενική ανοχή σε αποτρόπαια φαινόμενα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 12:44
«Μηδενική ανοχή σε αποτρόπαια φαινόμενα»
Την επανεκκίνηση της οικονομίας προέταξε, κατά την παρουσίαση της πρότασής του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας ότι ως επανεκκίνηση εννοεί «ένα δημιουργικό σοκ».

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του, στην εκδήλωση που έχει επονομαστεί «Ζάππειο 2», με αναφορά στον θάνατο του 44χρονου και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

«Μηδενική ανοχή σε αποτρόπαια φαινόμενα όπως η προχθεσινή δολοφονία του 44χρονου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η προστασία της ζωής και της περιουσίας προηγείται της οικονομίας».

Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι «είναι παραλυτικό και επικίνδυνο το χρέος» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ενοχοποιεί τον εαυτό της». Έκανε αναδρομή στα γεγονότα, προκειμένου να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση προετοίμασε την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. και δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους του μνημονίου.

«Μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να γίνουμε καλύτεροι χωρίς επιστροφή στην εξαρτημένη ευημερία» επεσήμανε.

«Σας καλώ να ξορκίσουμε μαζί τα φαντάσματα του λαϊκισμού και της μοιρολατρίας» είπε στα συγκεντρωμένα στελέχη και πρόσθεσε ότι προτείνει ένα «συμβόλαιο αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας».
Χρειάζεται επανεκκίνηση της οικονομίας, δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έθεσε ως βασική του προτεραιότητα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τολμηρή και άμεση αλλά και μεσοπρόθεσμη.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφερε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρείες. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45 στο 40% και ο Φ.Π.Α. από 23 σε 19%, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 5,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο ειδικός φόρος.

Παράλληλα, προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία.

Επανέλαβε την πρότασή του να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. Επίσης, πρότεινε γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με σταθερό και τολμηρό σύστημα που να χτυπά τη φοροδιαφυγή, καθώς και νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων με παράλληλη αεροφωτογράφιση.

Διαβάστε επίσης: Ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα «Ζάππειο 2»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 12:45