Την κρίση του δικομματισμού με το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων να μην ξεπερνάει το 44% και τους αναποφάσιστους να φτάνουν το 30%, καταδεικνύει έρευνα της εταιρείας «Marc» για Το «Έθνος της Κυριακής». Η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μειώθηκε κατά περίπου μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας και έφτασε στο 3,8%.

ΚΚΕ και ΛΑΟΣ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη μένει οριακά εκτός βουλής ενώ για πρώτη φορά μπαίνει σε μέτρηση το κόμμα του Γιάννη Δημαρά «Άρμα Πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: ΠΑΣΟΚ 24%, ΝΔ 20,2%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 6,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,9%, Άρμα Πολιτών 2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,6%, Οικολόγοι 2,4%, ΔΞ/ΔΑ 27,2%

Το 68% των πολιτών δηλώνει ότι πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 24,6%, όμως ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι δεν θα αντέξει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία.

Οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν σε ποσοστό 45,9% ότι πρέπει η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου, το 33,3% εκτιμά πως θα πρέπει να το εγκαταλείψουμε και μόλις το 17% δίνει την απάντηση πως δεν θα πρέπει να αλλάξει τίποτα και να τηρήσουμε τους όρους του μνημονίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ερώτημα πότε θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, το 15,2% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει το 2013-2014, ενώ το 22,6% λέει σε 4 ή 5 χρόνια.

Ωστόσο σχεδόν το 22,5% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μετά από δέκα χρόνια, ενώ καταγράφεται και ένα 13,5% που λέει «ποτέ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης