Μίνι υπουργικό συμβούλιο στο ΥΠΟΙΚ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 16:52
Μίνι υπουργικό συμβούλιο στο ΥΠΟΙΚ
Ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, πριν από την έναρξη των σημερινών διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, που μετατέθηκε για περίπου δύο ώρες αργότερα.

Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών βρέθηκαν, διαδοχικά, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Από την προσεχή Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα γραφεία των προαναφερθέντων υπουργών.

Κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν δύσκολες τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μια «κατ' αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης. Εν συνεχεία, η δόση αναμένεται να εκταμιεύεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 16:54