Μήνυμα Παυλόπουλου: Η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός Ε.Ε.

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 12:22
Μήνυμα Παυλόπουλου: Η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός Ε.Ε.
Το δικό του μήνυμα προς τους απόδημους Έλληνες έστειλε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εστίασε στη δημιουργία «ενός αρραγούς μετώπου συνευθύνης και συντονισμού των ενεργειών μας για την προαγωγή των συμφερόντων της πατρίδας, ιδίως κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία αναδεικνύονται κορυφαίες προκλήσεις, που θα καθορίσουν μακροπρόθεσμα το μέλλον της Ελλάδας, όπως και εκείνο της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, στην οποία αμετάκλητα ανήκει η χώρα μας».

«Αναφέρομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η τελευταία δεν θα ήταν ποτέ η ίδια χωρίς τη χώρα μας ως μέλος της. Και τούτο όχι μόνον διότι μία από τις τρεις αντηρίδες του ευρωπαϊκού θεσμικού οικοδομήματος είναι το αρχαίο ελληνικό πνεύμα αλλά και διότι η Ελλάδα συνιστά κράτος-μέλος που πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη να προχωρήσει ταχέως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και προς την ευόδωση αυτού του σκοπού θα κινητοποιεί πάντοτε όλες της τις δυνάμεις».

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως η χώρα μας έχει αποδείξει ότι «σέβεται εμπράκτως τη διεθνή νομιμότητα» και συμπλήρωσε «ταυτοχρόνως, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει αποτελεσματικά την κυριαρχία της, την εδαφική της ακεραιότητα και τα σύνορά της, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αποτελεί διαρκές χρέος μας να μη λησμονούμε την Κύπρο. Για τη Μεγαλόνησο, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την τραγωδία της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής εδαφών της, πρέπει να διασφαλισθεί λύση βιώσιμη και μόνιμη, πλήρως σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο. Για την ευόδωση αυτού του σκοπού, είναι απολύτως αναγκαία η συμπαράσταση και κινητοποίηση και του απόδημου ελληνισμού, για την οποίαν είμαι βέβαιος, λαμβάνοντας υπ' όψιν την μακρά παράδοσή του ολόπλευρης συμπόρευσης σε ανάλογες προσπάθειες» είπε στο τέλος του μηνύματός του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 12:22