H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή προτίθεται να καταθέσει την Πέμπτη το πρωί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη μήνυση εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι προωθεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ και ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Με ένα κείμενο που κάνει λόγο για ταγματασφαλίτες, η κα. Μακρή υπενθυμίζει στον κ. Στουρνάρα ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν» και ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Ραχήλ Μακρή, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωσή της, ενόχλησαν οι θέσεις του κ. Στουρνάρα ότι «η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Gretix». Με τις θέσεις αυτές, υποστηρίζει η κ. Μακρή, ο επικεφαλής της ΤτΕ «ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε στην ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης