Την Παρασκευή 16-12-2016 ο πρώην πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων, Νικόλαος Γεωργίου υπέβαλλε μήνυση κατά του Βασίλη Λεβέντη, προέδρου του κόμματος «Ένωση Κεντρώων». Ο λόγος, όπως αναφέρει ο ίδιος ο πολιτευτής, είναι «τα εγκλήματα του άρθρου 133 Ποινικού Κώδικα περί εξαπάτησης εκλογέων και του άρθρου 158 Ποινικού Κώδικα περί Νόθευσης εκλογής ή ψηφοφορίας ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί για την αθέτηση της συμφωνίας που κάναμε με τον μηνυμένο για την εναλλαγή των βουλευτών κόμματος του στο Ελληνικό κοινοβούλιο κάθε έξι μήνες, όπως ρητά και κατηγορηματικά είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος του κόμματος και αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσυπογραφή της υποψηφιότητας μου».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη μήνυση αναλυτικά:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

(παραβίαση άρθρων 158: Νόθευση εκλογής ή ψηφοφορίας και Άρθρο 133 Εξαπάτηση εκλογέων)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεωργίου Νικολάου του Γεωργίου ,κάτοικος Αθηνών , οδός Υμηττού 20 Παιανία Αττικής 19002 τηλ., ΑΦΜ 

ΚΑΤΑ

Λεβέντη Βασιλείου του Αποστόλου, προέδρου του κόμματος «Ένωση Κεντρώων» με έδρα την Αθήνα οδός Καρόλου 28, τηλ.2105220357 και παντός άλλου υπευθύνου έχουν διαπράξει τα εγκλήματα του άρθρου 133 Ποινικού Κώδικα περί εξαπάτησης εκλογέων και του άρθρου 158 Ποινικού Κώδικα περί Νόθευση εκλογής ή ψηφοφορίας ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί

________________________________________________

Κύριε Εισαγγελέα,

Ήμουν υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 στην εκλογική περιφέρεια Αττικής με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, το κόμμα που Πρόεδρος του είναι ο μηνυμένος Βασίλης Λεβέντης.

Η πρώτη μου επαφή με το κόμμα της «Ένωσης Κεντρώων» έγινε τον Ιούνιο του 2015. Επισκεπτόμενος τα γραφεία της οδού Καρόλου 28 στο Μεταξουργείο, κατόπιν προγραμματισμένης συναντήσεως μου με τον πρόεδρο Κύριο Λεβέντη, προέβην σε ανταλλαγή απόψεων μαζί του και μου ζητήθηκε να εγγραφώ στο κόμμα ως μέλος όπως και έπραξα.

Μετέπειτα, λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, μου ζητήθηκε από τον πρόεδρο τηλεφωνικώς, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων, γεγονός που δέχτηκα και υπέγραψα το κείμενο της υποψηφιότητας μου. Μετέβηκα στα γραφεία, παρουσία δύο φίλων μου και ολοκληρώσαμε όλες τις τυπικές διαδικασίες.

Μάλιστα ζήτησε από τους φίλους μου να συμμετέχουν και αυτοί σε άλλες περιφέρειες για να συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια.

Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο, πως βούληση του είναι κάθε έξι μήνες, κάθε εκλεγμένος βουλευτής να παραιτείται χάριν του επόμενου, υπέγραψα σε χαρτί αυτή τη συμφωνία και τοποθετήθηκα στην 6η θέση του ψηφοδελτίου της περιφέρειας Αττικής και αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσυπογραφή της υποψηφιότητας μου.

Με προτροπή του ιδίου του μηνυμένου υπογράψαμε παραίτηση προς τον πρόεδρο της βουλής και όχι προς το κόμμα όπως ο ίδιος μας όρισε υποχρεωτικά.

Όπως είναι πασιφανές και πασίδηλο με βάση την έντονη προεκλογική εκστρατεία που έκανα βοήθησα μέγιστα στην εκλογή της «Ένωσης Κεντρώων» στην Ελληνική βουλή και στην εκλογική περιφέρεια Αττικής στην εκλογή ενός βουλευτής του κυρίου Καρρά Γεωργίου και ο ψηφοφόρος μου πίστεψε ότι θα εκλεγόμουν βουλευτής μετά την παραίτηση των υπολοίπων 5 κατά σειρά εκλογής βουλευτών πράγμα όμως που αρνήθηκε να κάνει αθετώντας το λόγο του ο μηνυμένος.

Τελικώς η παραπάνω συμφωνία μας δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Με έκπληξη διαπίστωσα τόσο εγώ όσο και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης προχώρησε σε δημόσιες δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του και δεν θα αλλάξει τους βουλευτές ανά εξάμηνο όπως είχε ήδη δεσμευτεί δημόσια.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή η Ένωση Κεντρώων έχει 9 βουλευτές που έχουν μάθει το κοινοβουλευτικό έργο. Εάν τώρα αλλάξω τους βουλευτές όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο μηνυμένος , θα περάσει ένας χρόνος για να μάθουν οι νέοι βουλευτές το έργο τους απείλησε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του οι οποίοι θέλουν προχωρήσουν σε εξώδικο και δικαστικές ενέργειες όπως κάνω εγώ σήμερα εναντίον του για το γεγονός ότι τους είχε πει πως θα ανανεώνονται οι βουλευτές του κόμματος κάθε 6 μήνες.

Χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Όπως είπε “πράγματι είχαμε δώσει αυτή την υπόσχεση κάτω από συνθήκες προεκλογικές γιατί τιμούσαμε και αγαπούσαμε τους υποψηφίους.

Εμείς το κάναμε αυτό στην προσπάθειά μας να θεωρηθούν όλοι οι υποψήφιοι ίδιοι. Αν ήταν υπόσχεση προς το λαό θα το τηρούσα αυτό ήταν ένα εσωτερικό ζήτημα. Η «Ένωση Κεντρώων» έχει μια δυναμική ανόδου και για αυτό συμβαίνουν αυτά” είπε.
  
Παράλληλα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους. Τώρα δεν γίνεται αυτό, για αυτό εξάλλου συμβαίνουν αυτά. Ας κάνουν ότι θέλουν, εγώ θα τους διαγράψω και θα είναι κακό του κεφαλιού τους γιατί την επόμενη φορά που θα έχουμε 50 βουλευτές εκείνοι θα μείνουν απέξω. Εγώ περίμενα 35 χρόνια για να γίνω βουλευτής και εκείνοι θέλουν με την πρώτη; Ας περιμένουν. Η Ένωση Κεντρώων δεν προσφέρεται για βουλευτιλίκια χωρίς αγώνες.”.

Επειδή σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα άρθρο 133 περί εξαπάτησης εκλογέων ΠΚ
Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα, με αποτέλεσμα αυτός να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, να ψηφίσει άκυρα ή να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές ή τα δημοψηφίσματα του άρθρου 132, τιμωρείται με φυλάκιση ως δύο έτη ή χρηματική ποινή

Επειδή εγώ και οι 110.000 ψηφοφόροι του κόμματος «Ένωσης Κεντρώων» των εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξαπατηθήκαμε ψηφίζοντας αυτό το κόμμα αφού μας έπεισε ψευδώς ο Πρόεδρός του και μηνυμένος Βασίλης Λεβέντης ότι θα αλλάζει τους βουλευτές κάθε εξάμηνο θητείας του και επιλογή μας ήταν να είμαι και εγώ βουλευτής μετά την πάροδο 6 εξαμήνων πράγμα που απατηλώς μας παρουσίαζε ο μηνυμένος για να μας αποσπάσει την ψήφο μας διέπραξε το ανωτέρω έγκλημα του άρθρου 133 ΠΚ περί εξαπάτησης εκλογέων και είναι ο φυσικός αυτουργός που μας χρησιμοποίησε όλου ς τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος για να προσελκύσουν τους ψήφους που χρειαζόταν για να μπει στην Ελληνική βουλή.

Όλοι αυτοί οι αγώνες που έκανα στην εκλογική περιφέρεια μου με τον κόσμο να εξαπατείται και τον λαό που πήγαινα στα γραφεία πήγαν άδικα και χαμένα για να ωφεληθεί ο κύριος Λεβέντης και το κόμμα της «Ένωσης Κεντρώων» και να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης σε προσωπική μας συνάντηση μου είχε ζητηθεί από τον κύριο Λεβέντη, αν θέλω να τοποθετηθώ σε πιο υψηλή θέση στη λίστα θα πρέπει να καταθέσω κάποιο ποσό στο ταμείο του κόμματος.

Πίστεψα στην καθαρότητα και την εντιμότητα του κύριου Λεβέντη για τη θέση του στα εννέα σημεία . Με μεγάλη μου λύπη δεν εφαρμοστεί ακριβώς τίποτα, όπως έλεγε την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα . Το κόμμα το ίδιο είσπραξε την κρατική επιχορήγηση.

Τη μείωση αποδοχών αιρετών κατά 50% αλλά ούτε και να κάνουν χρήση σε βουλευτικά προνόμια . Πράγμα που δεν έκανε τίποτα. Την άμεση απόλυση από τη βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση μένει η πρώην βουλευτές. Βόλεψε τους συγγενείς του σε υπηρεσίες αλλά και φίλους όπως και σε εκλόγιμες θέσεις όπως είναι ο γιος του κύριος Γεωργιάδης Μάριος του Νικολάου που είναι εκλεγμένος βουλευτής της Α Αθηνών. Με αποτέλεσμα η παθογένεια να συνεχίζεται.

Το κόμμα της ένωσης κεντρώων με πρόεδρο τον κύριο Βασίλη Λεβέντη δεν έχει κάνει ούτε ένα συνέδριο, ούτε έχει εκλέξει όργανα και ούτε καν μας έχει δώσει να διαβάσουμε κανένα καταστατικό. Όλα αυτά με έκαναν να απομακρυνθώ από το κόμμα.

Υπάρχει υλικό βίντεο από την εκπομπή επί του πιεστηρίου 21 Αυγούστου 2015 που στην πλήρη απομαγνητοφώνηση του κειμένου ανέφερε τα εξής:

”-Καλησπέρα κύριε Σιαδήμα,
τα παλαιά κόμματα έχουν πλεονέκτημα να βάζουν τους ίδιους, εμείς στην ένωση κεντρώων θα βγάλουμε καινούριους βουλευτές και προσέχουμε πάρα πολύ. Είναι τιμή του κόμματος. Θα παραιτείται και θα έρχεται ο επόμενος. Αν στην Αθήνα βγάλουμε τρεις έδρες στην Β Αθήνας οι τρεις αυτοί θα είναι άλλοι, το δεύτερο εξάμηνο θα είναι οι δεύτεροι τρεις,τα ο τρίτο εξάμηνο οι τρίτοι τρεις, έχουν υπογράψει από τώρα παραίτηση κύριε Σιαδήμα.
Εμάς δεν υπογράφουν δήλωση προς το κόμμα αλλά υπογράφουν στο πρόεδρο της βουλής παραίτηση. Παραδείγματος χάρη εγώ ο βουλευτής Σιαδήμας Γεώργιος του Ιωάννου αφού έκατσα εξάντλησα το εξάμηνο ασκώντας τα καθήκοντά μου, παραιτούμαι υπέρ του επόμενου στη λίστα βάση απόφασης της ένωσης κεντρώων που ήταν όρος που μπήκε στο ψηφοδέλτιο προς το πρόεδρο της βουλής και μένει μόνο η ημερομηνία κοινοποίησης.
Δεν φοβάμαι μήπως δεν το τηρήσουν γιατί όσοι μπαίνουν στην ένωση κεντρώων είναι ηθικοί άνθρωποι και το ξέρει και η κοινωνία .Θα το πω σε όλο το προεκλογικό αγώνα πολλές φορές και είναι όρος εισόδου στο ψηφοδέλτιο διότι αλλιώς αν στη δράμα βγάλουμε μία έδρα και την πάρει ένας οι άλλοι τι θα κάνουν τους νεροκουβαλητές;”

Επειδή σύμφωνα με τον ποινικό Κώδικα άρθρο 158 περί Νόθευση εκλογής ή ψηφοφορίας

1. Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο με πρόθεση προσκαλεί την παραγωγή μη γνήσιου αποτελέσματος σε εκλογή ή ψηφοφορία που διενεργείται από τη Βουλή ή κάποια επιτροπή της, ή όποιος νοθεύει το γνήσιο αποτέλεσμα της εκλογής ή της ψηφοφορίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

2. Ο υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις αυτές σε εκλογή ή ψηφοφορία που διενεργείται από νομαρχιακό, δημοτικό, ή κοινοτικό συμβούλιο, ή άλλο συμβούλιο τοπικής αυτοδιοίκησης ή κάποια επιτροπή τους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

3. Το δικαστήριο μπορεί μαζί με τις ποινές αυτές να επιβάλει και στέρηση των αξιωμάτων και των θέσεων του άρθρου 63, αριθμός 1.

Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 63
Άρθρο 63: Αποτέλεσμα της αποστέρησης

Η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων έχει ως συνέπεια ότι εκείνος που καταδικάστηκε:

1) χάνει οριστικά τα αιρετά δημόσια, δημοτικά ή κοινοτικά αξιώματά του, τις δημόσιες, δημοτικές ή κοινοτικές θέσεις που κατείχε, κάθε βαθμό του στο στρατό, την ιδιότητα του δικηγόρου, καθώς επίσης και τις επίτιμες θέσεις και τα παράσημα

2) δεν μπορεί να αποκτήσει τα παραπάνω, είτε διαρκώς, στην περίπτωση της παραγράφου 1 του άρθρου 59, είτε κατά το χρόνο που ορίζει ο νόμος ή η απόφαση, στην περίπτωση της παραγράφου 2 του άρθρου 59 και στις περιπτώσεις των άρθρων 60, 61 και 62.

3) δεν μπορεί, κατά τη διάκριση του προηγούμενου αριθμού:

α) να ψηφίζει και να εκλέγεται στις πολιτικές, δημοτικές ή κοινοτικές εκλογές

Επειδή οποιαδήποτε ψηφοφορία στην βουλή με οποιονδήποτε τρόπο προσκαλεί παραγωγή μη γνήσιου αποτελέσματος σε εκλογή ή ψηφοφορία που διενεργείται από τη Βουλή αφού το σώμα δεν έχει την αντιπροσωπευτική λαϊκή θέληση που θα αποτυπωνόταν με την εναλλαγή των βουλευτών όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος υποσχέθηκε στους Έλληνες ψηφοφόρους κάθε εξάμηνο και σήμερα το αναιρεί.

Επειδή οι πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων στην εκλογική περιφέρεια Λάρισας και υποψήφιοι βουλευτές κατά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 Δαμιανός Ζώκας και Αναστάσιος Λέκκος απέστειλαν Εξώδικο στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, καλώντας τον να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση του ότι κάθε έξι μήνες θα εναλλάσσονται οι βουλευτές του κόμματος και

Όπως είπε ο πρώτος στην εφημερίδα Real News:

«Έχω δώσει εντολή στο δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά. Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης».

«Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτή τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε», λέει επίσης.

Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την παραίτηση των Βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων με την λήξη του εξαμήνου, ο Γιάννης Νικολαϊδης πρώην στέλεχος της Ένωσης Κεντρώων έστειλε επιστολή στην εφημερίδα Μακελειό με το εξής περιεχόμενο:

https://www.facebook.com/floribertyannis.bahemukanikolaidis?fref=ufi https://www.facebook.com/floribertyannis.bahemukanikolaidis?fref=ufi
Yannis Nikolaidis Γεια σας κύριε Χίο

Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την παραίτηση των Βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων με την λήξη του εξαμήνου, έχω να σας ανακοινώσω τα παρακάτω:

1. Ο Λεβέντης στην συνέντευξη του στον κύριο Χατζηνικολάου δήλωσε ότι η απόφαση του ήταν λάθος. Αμ δε, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Λάθος η απόφαση αλλά το σκεπτικό σωστό του πολιτικάντη (πολιτικού απατεώνα) και πανούργου Βασίλη Λεβέντη. Ήταν ο μόνος τρόπος να βρει εθελοντές να τρέξουν για το απόκομμα “Ένωση Κεντρώων” που κατάντησε οικογενειακή επιχείρηση.

2. Δεν είναι τυχαίο που η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την Λάρισα. Στην εκλογική αυτή περιφέρεια το ψηφοδέλτιο του Σεπτεμβρίου 2015 περιλάμβανε εξ ολοκλήρου υποψήφιους που δεν είχαν λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία του Ιανουαρίου 2015 (100% νέο). Στις πιάτσες των ταξί της Λάρισας κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι υποψήφιος έδωσε 5.000 ΕΥΡΩ για να μπει στο ψηφοδέλτιο κόμματος και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση. Ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων είναι συνταξιούχος εφοριακός καθ’ όλα σεβάσμιο πρόσωπο και ως εκ τούτου η ανακολουθία του Λεβέντη θίγει την αξιοπρέπεια του και τον αυτοσεβασμό του. Αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμός δύο λέξεις που δεν υπάρχουν και είναι άγνωστες στο λεξιλόγιο του Λεβέντη.

3. Κάποιοι Βουλευτές έχουν ανοικτούς λογαριασμούς (δάνεια κ.λ.π.) με Τράπεζες και ο χρόνος των έξι μηνών είναι λίγος για την εκκαθάριση τους.

4. Αποδεδειγμένα ο Λεβέντης δεν έχει σχέση με το Κέντρο αλλά το καπηλεύεται.

Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνηση.

Με εκτίμηση
Ι. Νικολαϊδης

Από το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται ότι συντελέστηκαν και άλλα ποινικά αδικήματα που αφορούν στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης κεντρώων καταγγελίες που πρέπει να ερευνηθούν•

Επίσης Για την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ένωση Κεντρώων μίλησε ο βουλευτής Γιώργος Καρράς, ο οποίος έδωσε και την απάντησή του στον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος του ζητά να παραδώσει την έδρα του εντός τριών ημερών.

Ο κ. Καρράς μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στην εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο λόγος που αποχώρησε από το κόμμα είναι σωρευτικός, σημειώνοντας ότι η δική του βούληση ήταν να λειτουργήσει το κόμμα, κάτι για το οποίο προσπάθησε, αλλά δεν λειτούργησε.

«Προσπάθησα να βοηθήσω στην οργάνωση και τη λειτουργία του κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε στα οργανωτικά ζητήματα πρόβλημα. «Αυτό οφείλεται στην εξάμηνη θητεία των βουλευτών, την οποία εγώ είχα υποστηρίξει, αλλά δεν εισακούστηκα» σημείωσε.
Ο κ. Καρράς ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον Βασίλη Λεβέντη, παρόλο που εκείνος του μιλά με τελεσίγραφα ζητώντας του να παραδώσει την έδρα του εντός τριών ημερών.
Όσο για τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη ότι «τον κ. Καρρά δεν τον ήξερε ούτε η μητέρα του όταν μπήκε στο κόμμα», ο βουλευτής απάντησε:

«Πολιτεύτηκα με την Ένωση Κεντρώων έχοντας εμπειρία 45 ετών, είμαι γνωστός στο νομικό και πολιτικό κόσμο και έφερα ψήφους στο κόμμα. Εργάστηκα επί 14 μήνες νυχθημερόν ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και προσέφερα πολλά, μπορούσα να σταθώ σε έναν τέτοιο χώρο που γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων και απόψεων» αναφέρει και προσθέτει: «από εκεί και πέρα δεν θα παραδώσω την έδρα μου, θα ήταν ήττα για εμένα αν το έκανα και θα αναγκαζόμουν να αποδεχθώ όσα λέει για εμένα ο Λεβέντης».

«Ο κ. Λεβέντης μου ζητά να παραδώσω την έδρα μου. Θα το κάνω μόνο αν την ίδια ώρα παραιτηθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Δεν μπορώ να δεχθώ τελεσίγραφα από τον αρχηγό ενός κόμματος, μου θυμίζουν άλλες εποχές. Θα παραιτηθώ υπό την προϋπόθεση να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι 9 βουλευτές και να έρθουν οι νέοι» κατέληξε ο κ. Καρράς.

Επειδή ο μηνυμένος Πρόεδρος κόμματος και παντός άλλου υπευθύνου, έχουν διαπράξει τα εγκλήματα του άρθρου 133 Ποινικού Κώδικα περί εξαπάτησης εκλογέων και του άρθρου 158 Ποινικού Κώδικα περί Νόθευση εκλογής ή ψηφοφορίας ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί , ενεργούντες όπως αναλύσαμε παραπάνω με δόλιο τρόπο χωρίς συγκεκριμένο έννομο λόγο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Μηνύω αυτούς για τις παραπάνω παράνομες ενέργειες και συμπεριφορά τους και ζητώ την νόμιμη τιμωρία τους. Δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων ζητώντας 44 ΕΥΡΩ με επιφύλαξη, ως αποζημίωση ηθικής βλάβης.

Προτεινόμενοι μάρτυρες ακολουθούν τα ονόματά τους…

Αθήνα 16-12-2016
Ο μηνυτής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης