Μήνυση Λοβέρδου σε Τουλουπάκη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 13:51
Μήνυση Λοβέρδου σε Τουλουπάκη

Στην αντεπίθεση περνά ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί παρεμβάσεων στην έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κατέθεσε και νέα μήνυση, αυτήν τη φορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δύο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. 

Στη 16σέλιδη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για «παρανομίες των εγκαλουμένων», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και στην «παράλειψη» των εισαγγελικών λειτουργών να συμπεριλάβουν στον φάκελο που διαβίβασαν στη Βουλή για τον ίδιο τα στοιχεία που είχε επικαλεστεί στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιόν τους. 

«Η κατάχρηση εξουσίας έχει τελεστεί και όλοι γνωρίζουν τον ηθικό αυτουργό» δήλωσε βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος επικεντρώθηκε  «στον δόλο των εγκαλούμενων και τον ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα». Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη δήλωση στην οποία είχε προβεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, λέγοντας: «Θέλω να πω κι εγώ ότι έλαβα πριν από λίγο μερική ενημέρωση για τα στοιχεία της δικογραφίας και η πείρα μου ως εισαγγελέα με οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

«Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν», κατά τον κ. Λοβέρδο, «προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματά τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες.

»Με άλλα λόγια, αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου διά των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν τής έδινε ως οδηγία ''ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν'', είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις και τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας και τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν» αναφέρει στη μήνυσή του ο κ. Λοβέρδος.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά που είχε καταθέσει ο ίδιος με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2017 και αφορούσε σε πράξεις του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Η αναφορά μας κατατέθηκε στις 21-2/2017 και στις 8 Μαρτίου 2017, όποτε και είχε αναλάβει η κ. Τουλουπάκη, στείλαμε συμπληρωματικά στοιχεία. Αρμόδιος τότε υπουργός ήταν ο κ. Κουρουμπλής και η μη τιμολόγησή του σήμαινε δώρο εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι εγκαλούμενοι άφησαν παρανόμως να αποσβεσθεί η προθεσμία της Βουλής να εφαρμόσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και απέστειλαν τον σχετικό φάκελο μαζί με τον άσχετο με την υπόθεση της μη τιμολόγησης φάκελο Novartis στις 6/2/2018. Ο δόλος εν προκειμένω των εγκαλουμένων κατά τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας έχει και την αντίστροφη φορά του άρθρου 239 ΠΚ. Δέκα αθώοι πολιτικοί να εμπλακούν στη σκευωρία Novartis και να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και ένας εξ αντικειμένου υπεύθυνος υπουργός της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα να αποφύγει τον έλεγχο των ενδεχόμενων ποινικών του ευθυνών».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 14:08