Μόνο το 30-40% των αιτημάτων για πρόσληψη στο Δημόσιο αναμένεται να εγκριθεί με προτεραιότητα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.

Ο χάρτης των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2011 διαμορφώνεται με κριτήριο τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων, στη λογική της αυστηρής τήρησης της αναλογίας μία νέα πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού μειώνεται το 2011. Mε δεδομένο ότι το 2010 αποχώρησαν 53.335 υπάλληλοι, η δυνατότητα προσλήψεων περιορίζεται για το 2011 στις 10.600, στις οποίες όμως προσμετρώνται και οι μετατάξεις προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή, 2.700 του Ο.Σ.Ε. και περίπου 1.500 του Ο.Α.Σ.Α..

Σύμφωνα με έρευνα της «Καθημερινής», το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στο ελάχιστο, εάν δεν «μηδενίζονται», οι διορισμοί μονίμων, αφού δεν θα ξεπεράσουν τις 6.000 φέτος, εκτός από το νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς και ένστολους, τους οποίους θα καθορίσουν με απόφασή τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών. Ωστόσο, και ο αριθμός των προσλήψεων αυτών θα είναι εξαιρετικά μικρότερος από ό,τι στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης