Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ζήτησε ο ίδιος να μην εξαιρεθεί η Προεδρία της Δημοκρατίας από το «μαχαίρι» στους μισθούς, μέτρα για την περιστολή των δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ως πρώτο βήμα ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε τη μείωση μισθού του κατά 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους βουλευτές θα ισχύσει και για το 2010 η μείωση της αποζημίωσης κατά 5%.

Ταυτόχρονα, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα για οργάνωση γραφείου και έξοδα κίνησης, ενώ μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση για συμμετοχή στις Επιτροπές.

Σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, αναστέλλεται, όπως και για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, καθώς και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδομάτων που τυχόν προβλεπόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μειώνονται, όπως και για τους άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου, κατά 10% τα επιδόματα που είναι κοινά για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.

Επίσης, μειώνονται κατά 10% τα επιδόματα υπερωριακής εργασίας και κίνησης, όπως και κατά 10% το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης, όταν αυτό αντιστοιχεί μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ ανά μήνα, και κατά 15%, όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ τον μήνα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης