Πρωτοβουλία για τη μείωση των ελαστικών δαπανών της Βουλής κατά 10% το 2009, ανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας.

Στη συνάντηση, που είχε στο γραφείο του με τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, ο κ. Σιούφας είπε ότι η Βουλή ανταποκρίνεται και συμμετέχει αυτοβούλως στην πολιτική της κυβέρνησης για περιστολή των ελαστικών δαπανών του δημόσιου και του ευρύτερα δημόσιου τομέα, μειώνοντας τις σχετικές δαπάνες του κοινοβουλίου κατά 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε ότι η Βουλή ζήτησε και έλαβε για το 2009 τη χαμηλότερη αύξηση πιστώσεων (4,9%) σε σχέση με όλα τα υπουργεία, με εξαίρεση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ επέστρεψε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ από τον περσινό προϋπολογισμό της.

«Στη δύσκολη προσπάθεια που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης οφείλει, πρώτα από όλους, η Βουλή να δώσει το παράδειγμα», δήλωσε ο κ. Σιούφας.

«Δίνετε ένα εξαιρετικά καλό παράδειγμα, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν όλοι», είπε ο υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας ότι η κίνηση της Βουλής αποτελεί σημαντική συμβολή στη συνολική προσπάθεια να εξοικονομηθούν πόροι σε μια εξαιρετική δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης