Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, όπου μαζί με τις ευχές για το νέο έτος, περιγράφει το απερχόμενο 2020 ως «μια χρονιά-ορόσημο» για το μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η μεγάλη μείωση των ροών, η επιτάχυνση στην έκδοση αποφάσεων ασύλου, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας άλλαξαν ουσιαστικά και δραστικά την εικόνα που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται η μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτήριο Κεράνη, η υλοποίηση προγραμμάτων, όπως π.χ. το Εστία, η μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Επίσης η αποσυμφόρηση των νησιών, η μεταφορά όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και η κατάργηση, μετά από 21 χρόνια, «της ντροπή της κράτησής τους στα αστυνομικά τμήματα».  

Ο κ. Μηταράκης συνεχίζει περιγράφοντας πώς στηρίχτηκαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, «με έμπρακτες αποζημιώσεις και έργα πνοής».  

«Μέσα στη χρονιά που ξεκινά, το 2021, θα τελειώσουν και θα παραδοθούν όλες οι νέες δομές» αναφέρει, σημειώνοντας πως αποσκοπούν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας και της Πολιτείας, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, στην ομαλή ένταξη όσων επιθυμούν και δικαιούνται στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης