Θα ακολουθήσει και άλλο κύμα κατάργησης δημόσιων φορέων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση είναι σταθερή θα συνεχίσει το έργο της, δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η αξιολόγηση των φορέων στο δημόσιο θα συνεχιστεί στις αστικές συγκοινωνίες κατέστησε σαφές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είπε ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι υπό αξιολόγηση όπως όλα τα ΝΠΙΔ, ωστόσο διευκρίνισε ότι επειδή κάποιος φορέας αξιολογείται δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα προκύψουν και μειώσεις προσωπικού. «Σε μια αξιολόγηση πρέπει μόνο να βγαίνει το 25% άριστοι, το υπόλοιπο 60% καλοί και ένα 15% κατώτεροι από τις προϋποθέσεις» σχολίασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση ως την πρώτη ουσιαστική απόπειρα κατάργησης φορέων. Επισήμανε ότι καταργούνται φορείς οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, είτε το έργο τους μπορεί να καλυφθεί από κάποια άλλη δημόσια δομή.

Πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον και το Δημόσιο να λειτουργεί στο σωστό του μέγεθος, είπε. «Έχουμε αναλάβει να σεβόμαστε το χρήμα του έλληνα φορολογουμένου, αν ένας φορέας δεν επιτελεί ουσιαστικό έργο πρέπει να κλείσει η να συγχωνευθεί με άλλον ή να περιοριστεί. Πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για την υποχρέωση απόλυσης 11.000 υπαλλήλων μέσα σε αυτή τη χρονιά ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως ένα ποσοστό υπαλλήλων που έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αφού δεν απορροφηθεί θα τεθεί σε έξοδο. Επίσης ένα ποσοστό θα προέλθει από πειθαρχικά παραπτώματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ελέγχους που έγιναν στη δημοτική αστυνομία και βρέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά. Έκανε δε λόγο για απ΄ευθείας απολύσεις σε περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι με τον τρόπο που διεξαγόταν όλο αυτό το διάστημα ήταν λανθασμένη. «Δεν μπορεί να είναι άριστοι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι» είπε και πρόσθεσε ότι το σύστημα της ποσόστωσης που θα εφαρμοσθεί θα λύσει το πρόβλημα, λέγοντας πως δεν σημαίνει πως όποιοι δημόσιοι υπάλληλοι βρεθούν βαθμολογικά στην τελευταία κατηγορία θα τεθούν αυτομάτως και εκτός δημοσίου. Ωστόσο είπε ότι είναι αντίθετος στη μονιμότητα, υποστηρίζοντας ότι αυτή έκανε κακό στο δημόσιο.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολύ στέρεη και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και να επιταχύνει το έργο της.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και αν η κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει το έργο της ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ε και!». Ορίζεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί υποχρέωση για να γίνουν εθνικές εκλογές; Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία. είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης