«Θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για τη ΝΔ, καθώς η χώρα έχει μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Δύο είναι τα στοιχεία της επικαιρότητας, συνέχισε, το αδιέξοδο που οδηγεί τη χώρα η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και η δημαγωγία για να την καλύψει. Η δημαγωγία θα ενταθεί, προέβλεψε, καθώς αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι που είναι στην εξουσία και έχουμε μπει για τα καλά σε εκλογικό κύκλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην «οδυνηρή συμφωνία των Πρεσπών και το τέταρτο μνημόνιο και τη λαίλαπα φόρων που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2022». Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: «Πρέπει να αποκαλύψουμε το παραμύθι του δήθεν τέλους των μνημονίων και τον τρόπο που η κυβέρνηση ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας. Όσο περισσότερο μένει στην εξουσία, τόσο περισσότερο βλάπτει τη χώρα… Η κυβέρνηση που είναι έτοιμη να εκχωρήσει τα πάντα, μπορεί να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή. Εμείς όμως είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν γίνουν εμείς θα νικήσουμε. Θα του πρότεινα να προκηρύξει τις εκλογές πριν την ΔΕΘ. Έτσι θα βρει ένα καλό άλλοθι να αποφύγει την επίσκεψή του στην βόρεια Ελλάδα. Ο δρόμος για την κάλπη δεν προβλέπεται ομαλός, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πολιτεύονται με όρους επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπες και στο εσωτερικό παραπέμποντας στο «άδειασμα» του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, που άλλαξε τον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση μετά από τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που φημολογείται ότι θα κάνει η κυβέρνηση για το τέλος των μνημονίων, τον Αύγουστο στο Καστελόριζο, λέγοντας ότι οι πολίτες εξοργίζονται όταν βλέπουν φιέστες ενός πρωθυπουργού αποκομμένου από τη πραγματικότητα. «Ας κάνει όσες φιέστες θέλει ο κ. Τσίπρας, οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία, τα ψέματα τελείωσαν» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα της πΓΔΜ τόνισε: «Η Ελλάδα βιώνει ήδη τα αρνητικά τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπών, για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Κάθε μέρα οι Σκοπιανοί επικαλούνται τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, αλλά και την ένταξη στο ΝΑΤΟ που τους έδωσαν οι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς, εγκαταλείποντας το πιο αποτελεσματικό όπλο που είχαμε στη διάθεσή μας και που χρησιμοποίησε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την εθνική γραμμή μέσα σε μερικές εβδομάδες και απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατηγορεί για ακροδεξιούς τους οκτώ στους δέκα πολίτες που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η οικονομία προσπαθεί να πάρει μερικές ανάσσες από τον τουρισμό, αλλά ο δρόμος των μνημονίων και της επιτήρησης μέχρι το 2060 είναι μακρύς. Η κυβέρνηση έχει υπογράψει μόνη της το τέταρτο μνημόνιο. Όσο κι αν θέλουν να αποφύγουν τις συνέπειες της ενοχής τους θα πληρώσουν τον λογαριασμό εις ολόκληρον στην κάλπη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για τη νέα γενιά των 360 ευρώ και στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα, στους οποίους, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν δίνει την δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα των πολιτών, επισημαίνοντας τις 135.000 αποποιήσεις κληρονομιάς και τα 2.000.000 κατασχέσεις, που αποδεικνύνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης και τη διάψευση των προσδοκιών της τριετίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικλών εισφορών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 30%, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα. Υπογράμμισε την επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, όπως όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, με στόχο ο ΦΠΑ στον τουρισμό να κατέβει στο 11%, την άμεση κατάργηση του παράλογου φόρου, αλλά και την κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.

Μίλησε για την κοινωνική ατζέντα της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι οι πόροι για το ελάσιχτο εγγυημένο εισόδημα θα αυξηθούν στο ένα δισ. ευρώ, με στόχο να καλύψουν ένα εκατομμύριο πολίτες και κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.

Εκλογές σε δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα

Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αλυσίδα υποχωρήσεων και παραπλανητικούς ελιγμούς, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προέβλεψε ότι έτσι θα πάμε σε εκλογές: «Η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο. Ήδη μιλούν για το φθινόπωρο του 2018 ή για τον Μάιο του 2019, ενώ άλλοι μιλούν για τετραπλές κάλπες. Μάταιος κόπος, θα υποστούν συντριβή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κατασκευάζει εχθρούς, θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τα βρώμικα χτυπήματα, ο καθεστωτισμός θα φθάσει στα άκρα. Μάταιος ο κόπος της, εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το μέλλον και δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους. Αν, όμως, συνεχίσουν, τους προειδοποιώ ότι θα βγουν ζημιωμένοι, θα απαντάμε με στιβαρότητα και με στοιχεία σε κάθε επίθεση. Αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα βρέθηκαν από κατηγορούμενοι απολογούμενοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης