«Είμαστε κοντά σε ένα μη αναστρέψιμο ατύχημα και κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε στον Focus FM της Θεσσαλονίκης και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Κώστα Βαραγιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρότεινα σύγκλιση του συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μάθουμε επιτέλους τι ισχύει, ώστε να μην αρκούμαστε σε διαρροές, εκτός αν ο Πρωθυπουργός το αποφεύγει επειδή δεν έχει σαφείς θέσεις, πέραν του γενικόλογου 47σέλιδου κειμένου το οποίο απερρίφθη από τους εταίρους», τόνισε και ζήτησε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να διαμορφωθεί ενιαία στάση στο εσωτερικό.
 
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η λύση δίνεται πρώτα σε τεχνικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό, κάτι που επιδιώκει η κυβέρνηση χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ερώτηση για την αξίωση της κυβέρνησης να απαντήσει η αντιπολίτευση αν δέχεται τους όρους που θέτουν οι δανειστές, ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να πει τι προτείνει εκείνη.

Σημείωσε, δε, ότι ακόμα δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση για ισοδύναμα. «Θα μπορούσαμε να αντιπροτείνουμε την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις και ανισότητες στο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, και να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό όπως για παράδειγμα της ΔΕΗ. Επίσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν επιλογές όπως το άνοιγμα της ΕΡΤ, η οποία θα σημάνει περαιτέρω κόστος 100 εκατ, ετησίως, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας».

Τέλος, εμφανίστηκε λάβρος απέναντι στους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «γραφικό και επικίνδυνο» τονίζοντας ότι είχε ζητήσει εδώ και καιρό την απομάκρυνσή του από τη κυβέρνηση, ωστόσο «ο κ. Τσίπρας δεν το έπραξε, ίσως γιατί παίζεται μεταξύ τους ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο κ Τσίπρας ή δεν θέλει ή δεν μπορεί ακόμη και αν θέλει, να κάνει τις επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις», τόνισε και έκανε λόγο για διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στην περίπτωση ρήξης, «η αναζήτηση ευθυνών θα γίνει πάνω σε συντρίμμια, κάτι που απευχόμαστε να συμβεί», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Focus FM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης