Μητσοτάκης: Μια επανενωμένη Κύπρος χωρίς στρατεύματα κατοχής είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης

Μητσοτάκης: Μια επανενωμένη Κύπρος χωρίς στρατεύματα κατοχής είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης
«Μια επανενωμένη Κύπρος (...) χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξεπερασμένα επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων» τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Τα 42 χρόνια που έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν εξασθένησαν ούτε κατ´ ελάχιστο τη μνήμη της τραγωδίας. Ούτε κατ´ ελάχιστο τη μνήμη της κατάφωρης αδικίας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί «μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία για το τέλος της παράνομης κατοχής και την επανένωση του νησιού, όπως μας επιβάλλει η ιστορική και εθνική ευθύνη και όπως προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο, τα επανειλημμένα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Επισημαίνει, τέλος, ότι «τα 42 αυτά χρόνια δοκιμασίας για τον Ελληνισμό αποτελούν προς όλους μας ανεξαιρέτως επιταγή εθνικής ενότητας και υποχρέωση άρνησης κάθε διχασμού και κάθε λαϊκισμού, ειδικά μάλιστα στις ημέρες μας και στις παρούσες συνθήκες ανησυχητικής αβεβαιότητας που επικρατούν στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 10:04