Μητσοτάκης: Ο Βαρουφάκης να μην μιλάει, αγγίζει τα όρια του γελοίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 10:51
Μητσοτάκης: Ο Βαρουφάκης να μην μιλάει, αγγίζει τα όρια του γελοίου
«Κακή συμφωνία ή χρεοκοπία»: Αυτό είναι το δίλημμα που υπάρχει στο σημείο που φτάσαμε δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξαπέλυσε μάλιστα σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εδώ που φθάσαμε πια, καλή συμφωνία δεν υπάρχει, υπάρχει κακή συμφωνία ή χρεοκοπία, αυτό είναι το δίλημμα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega».

Ο βουλευτής της ΝΔ σήμειωσε χαρακτηριστικά πως δεν θέλει να καταναλώσει τον τηλεοπτικό χρόνο αποδομώντας την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης γιατί «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

«Αν όμως οδηγηθούμε στην εθνική καταστροφή μιας χρεοκοπίας φοβάμαι ότι κανείς από εμάς δεν θα είναι εδώ να συζητάει αυτά, θα συζητάμε για πολύ χειρότερα πράγματα», είπε ενώ δείχνοντας την διαφωνία του στους χειρισμούς Βαρουφάκη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δήλωσε: «Να πει κάποιος στον Βαρουφάκη να μην μιλάει, αγγίζει τα όρια του γελοίου πια».

Εκτίμησε πάντως ότι και σήμερα ακόμα «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτής της κακής συμφωνίας η οποία έχει μπει στο τραπέζι, πρέπει να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους και για την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτίωσης όρων που πραγματικά είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο αυτό το οποίο κατατέθηκε από τους θεσμούς, ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση».

Όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Ευρωπαίους ταυτόχρονα καλύτερη μεταχείριση στα ζητήματα αυτά και ταυτόχρονα η εθνική πολιτική της κυβέρνησης τουλάχιστον κάποιων μελών της να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» διευκρινίζοντας «ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη ζημιά για παράδειγμα από τα νομοσχέδια που αφορούσαν στη δημόσια διοίκηση, τις πρωτοβουλίες του κ. Κατρούγκαλου περί επαναπρόσληψης, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την εντύπωση που δίνετε ότι αυτό το οποίο ενδιαφέρει τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλωμα του κράτους».

«Δίνετε την εντύπωση συνολικά ως κόμμα ότι είστε ασκέρι, δεν είστε κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του», είπε χαρακτηριστικά για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, 10:55