Συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι CNBC παραχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

«Η κυβέρνηση πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους της και αυτό είναι κάτι που την διαφοροποιεί από προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την αγορά. Δείτε που είναι σήμερα τα ελληνικά ομόλογα και που ήταν πριν. Αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο αν η Ελλάδα θα επέστρεφε στις αγορές θα το θεωρούσα παρακινδυνευμένο, αλλά θεωρώ πως η Ελλάδα έχει κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη για τις προσπάθειες της» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις 6.500 απολύσεις που καλείται να κάνει στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου ο κ. Μητσοτάκης είπε «πως δεν θεωρεί ότι αυτό το νούμερο είναι ένα ζήτημα της δημόσια διοίκησης» και πως «το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο τομέα έχει μειωθεί κατά 30%, επομένως το μεγαλύτερο κομμάτι της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί».

Ερωτηθείς για το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test επισημαίνει ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης